Meteoroloji'den yeni kar tarihi

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Perşembe, Ocak 28 2016
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, şubat ayının ilk haftasında yeni kar yağışlarının beklendiğini duyurdu. Kar yağışının İstanbul'da Şubat'ın ilk haftasında aralıklarla yağması bekleniyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, şubat ayının ilk haftasında yeni kar yağışlarının beklendiğini duyurdu. Kar yağışının İstanbul'da Şubat'ın ilk haftasında aralıklarla yağması bekleniyor.

Meteoroloji, bugün itibariyle yeni tahmin raporlarını yayınladı. Kar yağışının yurt genelinde etkisini kaybettiği belirtilen tahminlerde, özellikle İstanbul'da hava sıcaklıkları lodosun da etkisiyle 3 ila 5 derece artacak. Kar yağışı şubat ayının ilk haftasına kadar İstanbul'u terk ederken, havanın bu sürede parçalı, yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Ankara'da ise 30 Ocak Cumartesi günü sulu kar yağışı bekleniyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Türkiye'nin kuzey, iç ve doğu kesimlerin parçalı yer yer çok bulutlu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Konya, Çankırı, Ankara'nın kuzeyi, Sinop, Bartın, Erzincan, Ardahan ve Erzurum'un kuzey ilçelerinin yağışlı, diğer kesimlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyılarda yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sıcaklıkların ülke genelinde 2 ila 6 derece artacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle güney ve güneybatı, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu kesimlerde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Batı Karadeniz'in doğu kesimlerinde kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

KAR ERİMELERİNE DİKKAT

Karadeniz kıyılarında yağmur şeklindeki yağış ve hissedilir derecedeki sıcaklık artışı ile birlikte kar erimeleri beklendiğinden su baskını, heyelan ve çığ gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ

Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesi riski bulunduğundan yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI

Bu gece ve yarın (Cuma) sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde kuvvetli olmak üzere

Bu haberler de ilginizi çekebilir