MHP'li Feti Yıldız AYM'yi eleştirdi: Hasta ve yaşlı tutukluların cezaları tehir edilmeli
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Aralık 10 2024
MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, TBMM’de görüşmeleri devam eden 2025 yılı Bütçesi’ne ilişkin yaptığı konuşmada, iktidar ve muhalefet sıralarına seslenerek, “Hasta ve yaşlı tutukluların cezaları tehir edilmeli” dedi.
Gerçek Gündem'de yer alan habere göre MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, partisinin Adalet Bakanlığı bütçesine ilişkin görüşleri için söz aldığında ilk olarak Anayasa Mahkemesi’ni eleştirdi.
AYM’nin süper temyiz mahkemesi olmadığını vurgulayan Yıldız şunları söyledi:
“Anayasa Mahkemesi diğer mahkemelerden farklı olarak emir ve talimat niteliğinde karar veremez daha önce belirttiğim gibi mevcut anayasal düzen bir kenara bırakılarak, Anayasa Mahkemesi'nin süper temyiz mahkemesi olduğu şeklinde toplumsal bir algı oluşturulmak istenmektedir.
Anayasa Mahkemesi böyle bir rol üstlenemez Anayasa Mahkemesi'nin Yargıtay danıştay hepsi ayrı ayrı yüksek derecede mahkemeleridir bir öncelik sonralık sıralaması yoktur.
'BÜYÜK ADALETSİZLİĞE SEBEP OLUYOR'
İyi bir infaz rejimi olmadan ceza ve ceza muhakemesi tam bir adalet sağlayamayacağının altını çizen Yıldız, “Bunun için de bana çok yazılıyor çok müracaat yapılıyor” dedi. Yıldız şöyle devam etti:
“İnfaz kanunumuzun 108.maddesinin 3’üncü fıkrasında iki defa tekrar hükümleri uygulanması halinde koşullu salıverilmeden yararlanmak mümkündür. Bu uygulama bazen büyük adaletsizliklere sebep oluyor. Bir kişinin ilk cezası 600 TL, 2.cezası 1 ay. Mükerrer. Bu kişi bir suç daha işledi, 20 yıl ceza aldı. Önceki 600 TL ve 1 ay hapis cezası sonucu olarak 20 yıl hapis cezasının tamamını Kapalı Ceza İnfaz kurumunda geçirmek gibi vicdanları sızlatan bir sonuçla karşı karşıyayız. Bunun için de çözüm kolay, infaz kanunundan 108'e 3'ü tamamen çıkarıp atalım. Uygulamayı da 84'e çevirebilirsin.
Cezaevlerinde yaşlı ve hasta tutukluların, terör örgütlerinin tezgah
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Mustafa Yeneroğlu, üç harbiyeli genç kadını ziyaretinde, kaybolan toplumsal vicdanı nasıl izlediğini anlattı2.Kim düşük kim gözde! Erdoğan'ın uçağında yandaş değişim profilinin detayları3.Rusya, 'Oreşnik' füzesini ateşledi: Kiev ve Lviv’de büyük hasarlar4.Trump: 'Grönland‘ı ABD almazsa Rusya veya Çin alacak’5.ABB'den Melih Gökçek hakkında suç duyurusu
6.Fransa ve İngiltere Ukrayna'ya 15 Bin Asker Gönderecek: Moskova sert tepki verdi7.BRICS ülkeleri Güney Afrika sularında gövde gösterisi yaptı8.Karadeniz’de kargo gemisine drone saldırısı: İkinci kaptan öldü, 1 denizci yaralı9.Avrupa en çok iki Türk ürününü geri gönderdi10.Trump'ın, Venezuela petrol planı hangi aşamada? işte son durum!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER

Mustafa Yeneroğlu, üç harbiyeli genç kadını ziyare...

Kim düşük kim gözde! Erdoğan'ın uçağında yandaş de...

Rusya, 'Oreşnik' füzesini ateşledi: Kiev ve Lviv’d...

Trump: 'Grönland‘ı ABD almazsa Rusya veya Çin alac...

ABB'den Melih Gökçek hakkında suç duyurusu


