Milyonlarca MHP'linin gözü kulağı bu kararda
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Nisan 8 2016
MHP'de muhaliflerin, partinin olağanüstü kurultaya götürülmesi için açtığı dava bugün görülüyor.
Milyonlarca MHP’li, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin saat 15.00’da vereceği kararı merakla bekliyor. Parti kulislerinde, İstanbul Üniversitesi hocalarının verdiği raporun savunmayı güçlendirdiği ve mahkemenin yetkisizlik kararı vereceği konuşuluyor. Muhalifler ise raporun kararı etkilemeyeceği kurultay kararı çıkacağını iddia ediyorlar.
Kasım seçimlerinde MHP’nin büyük oranda oy ve vekil kaybetmesi sonrası, parti içi muhalefet harekete geçti. İstanbul eski Milletvekili Meral Akşener, Iğdır eski Milletvekili Sinan Oğan ve Trabzon eski Milletvekili Koray Aydın’ın başını çektiği muhalifler parti yönetimine olağanüstü kurultay çağrısı yaptı. Ancak MHP lideri Devlet Bahçeli bu çağrıları reddetti. 543 imza toplayan muhalif kanat kurultay başvurusunda bulundu, MHP yönetimi o imzaları da görmezden gelip kurultay çağrısına uymadı.
‘KAYYIM OLUŞTURULSUN’
Bunun üzerine muhalifler, "Kurultay Çağrı Heyeti" oluşturularak, partinin olağanüstü kurultaya götürülmesi talebiyle 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’ne dava açtı. Dava dilekçesinde, 543 büyük kongre delegesinin, "partinin büyük kongresinin olağanüstü toplantıya çağrılması hususunda noter vasıtasıyla talepte bulunduğu, talebin, kongrede tüzük değişikliğini de içerdiği" belirtildi. Aksaray İl Başkanı Ayhan Erel, MHP Kurucular Kurulu Üyesi Ali Sağır ve Bursa Üst Kurul Delegesi Mehmet Bilgiç'in çağrı heyeti "asil üyesi", MYK Yedek Üyesi Turan Yaldır'ın ise "yedek üye" olarak belirlenmesi istendi.
SAADET PARTİSİ EMSAL GÖSTERİLMİŞTİ
Dilekçede ayrıca, 2010 yılında Saadet Partisi’ne olağanüstü kongre çağrısı yapmak üzere üç kişiyi görevlendiren Ankara 10. Sulh Hukuk Mahkemesi kararı ile 2005 yılında olağanüstü kongresini yapması için CHP’yi ihtar eden Anayasa Mahkemesi kararları emsal gösterildi.
TASFİYELER YAŞANDI
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.ABD, Türkiye'deki 'büyük depremi' biliyor mu? Uzmana göre açıklama tesadüf değil!2.Almanya'da sokak ortasında Hüseyin Baybaşin'in yeğenine kurşun yağmuru3.Özel nihayet askeri öğrenciler ve KHK'lıları hatırladı!4.Saran baskılara dayanamadı: Fenerbahçe 'Olağanüstü Seçimli Genel Kurul'a gidiyor5.İşkencecilere AYM'den kötü haber: 'İşkence suçlarında ceza ertelenemez'
6.Avrupa endişeli: Oreşnik seyir füzeleri Belarus'ta aktive edildi!7.Ersoy'un etkin pişmanlık oyunu tutmadı: 'Soruşturmaya katkı sağlamadı'8.Zelensky görevden ayrılma işareti verdi9.Türkiye'nin adaletsizlik rekoru: AİHM'nin 2.420 kişi için verdiği ihlal kararı ne anlama geliyor?10.2026'nın ilk günü Yeni Zelanda'da başladı!

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER

ABD, Türkiye'deki 'büyük depremi' biliyor mu? Uzma...

Almanya'da sokak ortasında Hüseyin Baybaşin'in yeğ...

Özel nihayet askeri öğrenciler ve KHK'lıları hatır...

Saran baskılara dayanamadı: Fenerbahçe 'Olağanüstü...

İşkencecilere AYM'den kötü haber: 'İşkence suçları...


