Misket bombası gerilimi artıyor
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazar, Temmuz 9 2023
ABD’nin Kiev yönetimine vereceği misket bombası kararının arından dünyada ‘savaş suçu’ tartışmaları artarak devam ediyor.
SAMANYOLUHABER.COM- UKRAYNA
Moskova, Beyaz Saray’ın daha önce bu bombanın kullanılmasının “savaş suçu” olduğu açıklamasını hatırlattı:
28 Şubat 2022’de, Beyaz Saray sözcüsü Jen Psaki, kendisine sorulan ‘Rusya’nın Ukrayna’da misket bombası kullandığı iddiaları var bu konuda ne düşünüyorsunuz? Sorusuna, bizim elimizde bu konuda teyit edilmiş kesin bir bilgi yok ancak bu iddialar doğruysa bu kesinlike savaş suçudur’ ifadelerini kullanmıştı.
Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD’nin Ukrayna’ya misket bombası desteği verecek olmasına karşılık, Beyaz Saray’ın daha önce bu bombanın kullanılmasının “savaş suçu” olduğu açıklamasını hatırlattı.
Bir buçuk yıl sonra ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan’ın Beyaz Saray’daki basın toplantısında Ukrayna’ya misket bombası gönderme niyetlerini açıkladığını anımsatan Zaharova, Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre’nin açıklamasını beklediklerini ifade etti.
ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, “Ukrayna’yı savunmasız bırakmayacaklarını” belirterek, ülkeye misket bombası desteği vereceklerini açıklamıştı. Misket bombalarının sivillere zarar verme riskinin farkında olduklarını kaydeden Sullivan, Ukrayna’ya misket bombaları vermenin “kolay bir karar” olmadığını ifade etmişti.
2008'de imzalanan sözleşmeyle yasaklandı
Savaş kalıntısı olarak da yıllarca tehdit olmayı sürdüren misket bombalarının kullanımı, stoklanması ve satışı 2008'de imzalanan sözleşmeyle yasaklanmıştı.
Misket bombalarına, hedefte ayrım gözetmeksizin kullanılması ve yüksek başarısızlık oranları nedeniyle sivil ölümlerine yol açtığı için karşı çıkılıyor.
Söz konusu sözleşmeye AB
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netleşti! İşte o anlar!2.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?3.Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvara test yaptırmıştı!4.TBB Başkanı Sağkan'dan Sadettin Saran tepkisi: 'Hukuka aykırı'5.Kara para soruşturması saraya uzandı: Erdoğan'ın danışmanı şüpheli olarak...
6.11. Yargı paketi tamam 50 Bin Mahkuma af geliyor: Siyasiler hariç7.Adli Tıp sonuçları pozitif çıkan Sadettin Saran özel bir laboratuvara test verdi!8.Rezan Epözdemir, Terim'e neden 5 buçuk milyon TL transfer etti?9.14 yıl sonra yeni operasyon kararı!10.Kamu personeline nefret operasyonu: 8 ilde 20 kişi hakkında gözaltı kararı

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netl...

AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?

Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvar...

TBB Başkanı Sağkan'dan Sadettin Saran tepkisi: 'Hu...

Kara para soruşturması saraya uzandı: Erdoğan'ın d...


