Mülteci teknesi alabora oldu: 3 ölü
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazartesi, Ocak 11 2016
Feci olay Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde yaşandı

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde mültecileri taşıyan surat teknesinin alabora olması sonucu 3 kişi boğularak hayatını kaybetti. 5 kişinin yüzerek 8 kişinin ise sahil güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldığı bildirildi.
Ayvacık ilçesine bağlı Arıklıaltı mevkiinden, Yunanistan’ın Midilli Adası’na geçmek isteyen yasa dışı göçmenlerin bindiği surat teknesi, bir süre sonra fazla yükten dolayı alabora oldu.
Teknedeki 5 kişi yüzerek kıyıya çıkmayı başarırken, 8 kişiyi ise olay yerine gelen Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri tarafından kurtarıldı. Olay yerinde ise dalgıçlar tarafından 2’si kadın, biri de 5 yaşlarında çocuk olmak üzere 3 kişinin cesedine ulaşıldı.
Dalgıcın yaptığı aramada, teknede başka kimseye ulaşılamazken, sağ kurtulan 13 kişi Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın Küçükkuyu Beldesi'ndeki rıhtımına getirilerek, ambulansta ilk tedavileri yapıldı. Durumu ağır olan 1 yaşlarındaki bebek ise Ayvacık Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Bölgede, arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine giderken gözaltına alındı2.Bu kez İzmit'e İHA düştü.3.KHK'lıları ilgilendiren önemli haber: AİHM başvuru kriterlerini değiştirdi işte detaylar!4.Geceyarısı gözaltına alınan Gültekin hakkında karar verildi!5.26 şirkete operasyon! Çok sayıda gözaltı var
6.İtirafçı, Mehmet Akif Ersoy soruşturmasında Soylu'nun adını da verdi!7.Kahramanmaraş'ta yürekleri ağızlara getiren deprem!8.Gökçek mahkeme zoruyla tahliye edildi, şimdi de anahtarları vermiyor!9.Amerika hayali kuranlar şokta: ABD Green Card programını süresiz olarak askıya aldı!10.Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran hakkındaki suçlamalar belli oldu: 'Geliyorum' dedi

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







