Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hatipoğlu sürprizi
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cumartesi, Mart 11 2017
Altı üniversiteye rektör atayan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, TV programcısı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu’nun Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üyeliğini onayladı
Geçen yılın sonunda çıkarılan 676 sayılı kanun hükmünde kararnameyle (KHK) rektörlük seçimleri kaldırılmış, cumhurbaşkanının atama yapmasına karar verilmişti.
Erdoğan, Anayasa’nın 130’uncu ve KHK’yla değişikliğe gidilen 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 13’üncü maddeleri uyarınca, Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) önerdiği adaylar arasından altı üniversiteye rektör atamaları gerçekleştirdi.
Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre atanan rektörler şöyle:
* Abdullah Gül Üniversitesi rektörlüğüne yeniden Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu,
* Çankırı Karatekin Üniversitesi rektörlüğüne Prof. Dr. Hasan Ayrancı,
* Iğdır Üniversitesi rektörlüğüne Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma,
* Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi rektörlüğüne Prof. Dr. Mazhar Bağlı,
* Siirt Üniversitesi rektörlüğüne yeniden Prof. Dr. Murat Erman,
* İbn Haldun Üniversitesi rektörlüğüne ise mütevelli heyetinin teklifi ve Yükseköğretim Kurulunun olumlu görüşü üzerine, Prof. Dr. Recep Şentürk.
Açıklamada, ünlü Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu’nun Bakanlar Kurulu tarafından yapılan seçiminin onaylandığı belirtildi.
Rektörlük seçimleri kaldırılmıştı
18 Ekim tarihinde ‘Akademik Yıl’ açılış töreninde konuşan Erdoğan, ‘görünüşte demokratik’ olarak tanımladığı rektörlük seçimlerinin üniversitelerde ‘gruplaşmaları, hizipleşmeleri, kırgınlıkları’ artıran bir işleve büründüğünü savunarak şunları söylemişti: “Üniversite içinde zaten çok yıkıcı bir şekilde yaşanan bu süreç YÖK’ün ve cumhurbaşkanının takdiriyle daha da sıkıntılı bir boyut almaktadır. Bunun için rektör atamalarındaki mevcut usulden vazgeçilmesi, üniversitelerimizin de ülkemizin de yararına olacaktır diye düşünüyorum.”
29 Ekim gecesi Resmi Gazete’de yayınlanan 676 say
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Dikkat çeken paylaşımın ardından yandaş Zihni Çakır da gözaltına alındı2.Hani çelik kubbe vardı? Balıkesir'e İHA 10 gün önce düşmüş köylüler olmasa kimsenin haberi yok3.Sadettin Saran adliyeden adli tıpa sevkedildi!4.Ünlülere uyuşturucu operasyonu: 3 kişeye daha ‘yakalama’ kararı5.Zorunlu askerlikte yeni dönem!
6.13 Milyon emekli dipte: Ekonomik kriz en çok onları vurdu7.Pınar Türker, AYM’ye başvurdu: İBB davasında çıplak arama iddiası8.Sadettin Saran adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı9.Yeneroğlu'ndan, Özel’e hukuk tembihi: Edirne cezaevinde çocuklarıyla yatan kaç anne var biliyor musunuz?10.Varmı böyle maaşı olan? Elon Musk’a 100 milyar dolar için onay

HARUN TOKAK

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN
ÇOK OKUNAN HABERLER







