O mektubun devamını yayınladı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazar, Mart 19 2017
Yeni Asya Gazetesi Genel Müdürü Kazım Güleçyüz, geçtiğimiz günlerde yayınladığı cezaevinden yazılmış mektubun devamında gelen ikinci mektubu yayınladı

Nur’da son durum ve “o mektub”un devamı
Nur’un tutukluluğuna önceki Cuma yaptığımız itiraz bir hafta boyunca sulh ceza hâkimliklerinde top çevrildikten sonra alel acele açılan dava ile ağır ceza mahkemesine intikal ettirildi.
Bu arada, avukatımız her sorduğunda, “gizli” dosyanın hâlâ yerine ulaşmadığı cevabıyla karşılaştı. Açıkça belli ki, bürokrasinin tipik oyalama taktikleri burada da hükmünü icra ediyor. Sonuçta 5 dakikada verilen tutuklama kararına yapılan itiraz için verilecek karar geciktirildikçe geciktiriliyor. Dileriz, konu ağır cezaya intikal ettikten sonra iş artık daha fazla uzatılmadan hukuk, adalet ve vicdanın gereği olan karar bir an önce verilir. İlk günden beri eksilmeyip aksine daha da artan dualarımız eşliğinde sabırla beklemeye devam ediyoruz.
***
“O cezaevi mektubu”nun devamı
26 Şubat’ta yayınladığımız, çok ses getiren ve yankıları hâlâ devam eden cezaevi mektubunun yazarından bir mektup daha aldık. Paylaşıyoruz:
Öncelikle 48. yılınızı tebrik eder, neşir hayatınızın devamını diler, dua ederiz. 26 Şubat, koğuş olarak 15 günde bir yapılan telefonla görüş günümüzdü. O gün bizim için çok zor ve yıpratıcı geçer. En zoru, anneleri ile konuşan minik yavrucakların sesini duyup onları görememek. Yine öyle bir gündü.
Arkadaşlardan birinin 7 yaşındaki oğlu annesinin okumaya gittiğini sanıyor ve ‘’Anne, gel artık, gelmeyeceksen öleyim ben daha iyi’’ diyor. Bir diğerinin oğlu annesine ‘’gel’’ diyemiyor küçük kız kardeşine telefonu verirken, ‘’Anne gel artık de’’ diyor fısıldayarak.
Böyle geçerken görüşmelerimiz bir anda koğuşta bayram havası oluştu. Bana sesleniyorlar. Acaba tahliye mi oldum, mektup mu geldi derken, ama bugün Pazar diyorum hiçbir şey gelemez. Aşağıya indiğimde me
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Avustralya'daki terör saldırısında ilginç detaylar ortaya çıktı!2.Teknik güncelleme duyurusu3.DDK'dan istifa eden Furkan Torlak Cem Küçük'ün iddialarına yanıt vermeye çalıştı4.Mehmet Akif Ersoy dosyasında kritik gelişme!5.F-16'ların vurduğu İHA hakkında şok bilgi: Ankara yakınlarına kadar ulaşmış
6.AİHM ailesinden 850 km uzakta tutulan kişi için Türkiye'yi mahkum etti!7.KHK'lılar Ankara'da adeletsizliği haykırdı: Zeytinyağı almak bile terör suçu oldu...8.Fatih Erbakan’dan KHK'lıların durumuna dikkat çekti: Aileleriyle birlikte milyonlar mağdur9.MHP'ye o il'deki tek belediye başkanı üzerinden operasyon mu çekiliyor?10.CHP’li Tan güvenlik zaafını açıkladı: İHA, Ankara’da ROKETSAN’a çok yakında düşürüldü

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER







