Ocak ayı kritikti, o fırsat kaçtı

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Çarşamba, Mart 25 2020
Teknoloji devi Microsoft’un kurucu ortağı Bill Gates, Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı yeterince hızlı hareket etmediğini ve tarihi fırsatı kaçırdığını belirtti.

TED Connects programının çevrimiçi yayınında konuşan Bill Gates “Herkesin bu konuya (Koronavirüs salgını) dikkat etmesi gereken zaman ocak ayıydı. Bu fırsat kaçtı.” dedi. 

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) hükümeti son günlerde vak'a sayılarının daha fazla artmaması için evde kalmalarını tavsiye etti. ABD’de şu an 54 bin 147 etkin Koronavirüs vak'ası tespit edildi.

ABD Başkan Donald Trump ekonomik etkiyi yumuşatmak için işletmelerin 12 Nisan’da açılmasını istediğini söyledi.

Hükümet yetkilileri ve sağlık uzmanları bu çağrıyı eleştirdi ve insanları bu süreçte işe getirmenin sağlık sistemini zorlayacağına ve daha fazla ölüme yol açacağını dile getirdi.

Bill Gates 130 milyar dolarlık şahsi serveti ile dünyanın en zengin insanları arasında gösteriliyor.

GATES: TRUMP ÖYLE İSTİYOR DİYE İNSANLARA "YENİ EVLER ALIN" DİYEMEYİZ

Ekonomi için sonuçları "felaket" olsa da tecritten (izolasyon) başka şık kalmadığını belirten Gates, "Fakat gerçekten orta yol yok. En az 6 ila 10 hafta arasında bir tecrit dönemine ihtiyacımız var." ifadelerini kullandı.

Gates “İnsanlara 'restoranlara gitmeye devam et, yeni evler al, harcamalarını sürdür. Çünkü ekonominin büyümesinin önemli olduğunu düşünen bir politikacı var’ diyemeyiz. Bir salgın sırasında insanlara aktivitelerinin bu hastalığı yaydığını bilerek bir şeyler yapmaları gerektiğini söylemek çok zor.” dedi.

ABD’de Covid-19 testlerinin daha iyi yapılması gerektiğinin altını çizen Gates, gerçekten test edilmesi ger

Bu haberler de ilginizi çekebilir