Akşener'siz ilk toplantıdan sonra açıklama: Ortak adayımızı Pazartesi duyuracağız
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cumartesi, Mart 4 2023
Kemal Kılıçdaroğlu, Temel Karamollaoğlu, Ali Babacan, Ahmet Davutoğlu ve Gültekin Uysal, Saadet Partisi'nin ev sahipliğinde yaklaşık 4,5 saat süren toplantıda bir araya geldi. Görüşme sonrası yapılan ortak açıklamada "Hiçbir gelişme milletimizin deprem felaketi dolayısıyla yaşamakta olduğu acıların ve bu acılara sebep olan yönetim zafiyetinin üstünü örtemez. Yolumuza devam edeceğiz. Hedefimiz; kaybedeni olmayan bir zaferdir" denildi. 5 parti, pazartesi günü saat 14.00'te yeniden bir araya gelecek ve cumhurbaşkanı adayını ilan edecek.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in masadan ayrılmasının ardından CHP, Gelecek Partisi, DEVA Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti genel başkanları, bugün önemli bir toplantı gerçekleştirdi.
Saat 17.00 sularında başlayan toplantı, yaklaşık 4,5 saat sürerek 21.30'da sona erdi. Toplantı sonrası yayınlanan ortak açıklamada, hiçbir gelişmenin yönetim zafiyetinin üstünü örtemeyeceğinin altı çizilerek, "Bizler, 85 milyon insanımızın hiçbir ferdini dışarda bırakmadan, hiç kimsenin kalbini kırmadan, güvenini boşa çıkarmadan yolumuza devam edeceğiz. Hedefimiz; kaybedeni olmayan bir zaferdir" mesajı verildi.
5 parti, 6 Mart Pazartesi günü saat 14.00'te yine Saadet Partisi'nin ev sahipliğinde bir araya gelecek. İYİ Parti, toplantıya Meral Akşener'in katılmayacağını açıklamıştı.
Saadet Partisi Genel Merkezi'ndeki gerçekleştirilen görüşme öncesi Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'ı kapıda karşıladı.
Görüşmede, Meral Akşener'in açıklamaları ve cumhurbaşkanı adayı ele alındı.
ORTAK AÇIKLAMA: HEDEFİMİZ; KAYBEDENİ OLMAYAN BİR ZAFERDİR
Toplantı sonrası partiler tarafından ortak açıklama yapıldı. "Yolumuza devam edeceğiz" vurgusunun yer aldığı açıklamada şunlar kaydedildi:
“Millet İttifakı olarak, bugün Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde bir araya geldik. Ülkemizin tüm toplum kesimlerinin en geniş yelpazede temsil edildiği ve bizatihi milletimizin kurduğu masamız ilk gün hangi ilke ve hedefler doğrultusunda kurulduysa, bugün de yine aynı istikamette çalışmalarına devam etme kararlılığındadır.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.ABD, Türkiye'deki 'büyük depremi' biliyor mu? Uzmana göre açıklama tesadüf değil!2.Özel nihayet askeri öğrenciler ve KHK'lıları hatırladı!3.Almanya'da sokak ortasında Hüseyin Baybaşin'in yeğenine kurşun yağmuru4.Saran baskılara dayanamadı: Fenerbahçe 'Olağanüstü Seçimli Genel Kurul'a gidiyor5.İşkencecilere AYM'den kötü haber: 'İşkence suçlarında ceza ertelenemez'
6.Avrupa endişeli: Oreşnik seyir füzeleri Belarus'ta aktive edildi!7.Ersoy'un etkin pişmanlık oyunu tutmadı: 'Soruşturmaya katkı sağlamadı'8.Zelensky görevden ayrılma işareti verdi9.Türkiye'nin adaletsizlik rekoru: AİHM'nin 2.420 kişi için verdiği ihlal kararı ne anlama geliyor?10.2026'nın ilk günü Yeni Zelanda'da başladı!

ERTUĞRUL İNCEKUL

SAFVET SENİH

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER

ABD, Türkiye'deki 'büyük depremi' biliyor mu? Uzma...

Özel nihayet askeri öğrenciler ve KHK'lıları hatır...

Almanya'da sokak ortasında Hüseyin Baybaşin'in yeğ...

Saran baskılara dayanamadı: Fenerbahçe 'Olağanüstü...

İşkencecilere AYM'den kötü haber: 'İşkence suçları...


