Önceden randevusu olanlar da alınmadı, kağıt verip geri gönderdiler
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Salı, Ekim 10 2017
Dün ABD resmi bayramı nedeniyle kapalı olan ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu bugün açıldı. Vize randevusu olanlar içeri alınmazken, bu kişilere bir mesaj kağıdı veriliyor.
İki ülke arasında karşılıklı olarak vize başvurularının süresiz askıya alınmasının ardından dün akşam saat 22.00 itibariyle yasak başladı. Dün ‘Kristof Kolomb Günü’ nedeniyle kapalı olan İstanbul Konsolosluğu bugün açıldı. ABD’nin Türkiye vatandaşlarının vize başvurularını askıya alması nedeniyle daha önceden randevu alıp gelenler içeri alınmadı. Gelenlerin arasında yer alan ve ABD’den konser için davet alan Hatay Medeniyetler Korosu üyeleri de kapıdan çevrildi. Koro üyeleri ellerine verilen ve iletişim bilgilerinin yer aldığı mesaj kağıdıyla dönmek durumunda kaldı.

ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu'na bugün giden vatandaşlar ise, içeri alınmadı. Vize randevusu alan vatandaşlar konsolosluğun kapısından geri döndü. İçeri alınmayan bazı vatandaşlar da konsolosluğun yan tarafında bulunan kafeteryada oturarak kendilerine bilgi verilmesini bekledi. Vatandaşlar, kendilerine üzerinde "İletişim bilgilerimiz" yazan mesaj kağıdı verildiğini fakat kağıtta yazan numarayı arayınca herhangi bir muhataba ulaşamadıklarını söyledi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Yandaş medya feryad figan! 'Mahallenin danası' olmaktan şikayetçiler!2.ABD, Türkiye'deki 'büyük depremi' biliyor mu? Uzmana göre açıklama tesadüf değil!3.Özel nihayet askeri öğrenciler ve KHK'lıları hatırladı!4.Saran baskılara dayanamadı: Fenerbahçe 'Olağanüstü Seçimli Genel Kurul'a gidiyor5.Ersoy'un etkin pişmanlık oyunu tutmadı: 'Soruşturmaya katkı sağlamadı'
6.İşkencecilere AYM'den kötü haber: 'İşkence suçlarında ceza ertelenemez'7.Avrupa endişeli: Oreşnik seyir füzeleri Belarus'ta aktive edildi!8.Türkiye'nin adaletsizlik rekoru: AİHM'nin 2.420 kişi için verdiği ihlal kararı ne anlama geliyor?9.Almanya'da sokak ortasında Hüseyin Baybaşin'in yeğenine kurşun yağmuru10.Zelensky görevden ayrılma işareti verdi

ERTUĞRUL İNCEKUL

SAFVET SENİH

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER

Yandaş medya feryad figan! 'Mahallenin danası' olm...

ABD, Türkiye'deki 'büyük depremi' biliyor mu? Uzma...

Özel nihayet askeri öğrenciler ve KHK'lıları hatır...

Saran baskılara dayanamadı: Fenerbahçe 'Olağanüstü...

Ersoy'un etkin pişmanlık oyunu tutmadı: 'Soruşturm...


