Otobüste uyuşturucuyla yakalanan 2 sanığa toplam 16 yıl hapis cezası


Kayseri'de bir otobüste yapılan aramada 2 kilo 120 gram uyuşturucu madde ile yakalanan 2 sanığa, 8 yıl 4'er ay olmak üzere toplam 16 yıl 8 ay hapis ve 1000'er lira adli para cezası verildi.

Olay, 9 Kasım 2015 tarihinde Kayseri Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Narkotik Büro Amirliği ekipleri, Kayseri-Malatya karayolunda bir yolcu otobüsünde arama yaptı. Aramada Mehmet Ozan A. ve yabancı uyruklu Nuri M.'nin çantalarında 2 kilo 120 gram, Nuri M.'nin oturduğu koltuğun yanındaki çantada ise 12 gram uyuşturucu maddesi esrar ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler, nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün karar duruşması görüldü. Tutuklu sanıklar Mehmet Ozan A. ve Nuri M. duruşmada hazır bulundu. Son kez savunma yapan Mehmet Ozan A., suçlamaları kabul etmedi. Uyuşturucu kullanıcısı olduğunu belirten A., "Kesinlikle ticaretini yapmadım. Tahliyemi istiyorum." dedi.

Yabancı uyruklu sanık Nuri M. de "Diğer sanık beni dolandırdı. Suçsuz yere ben ceza alacağım." şeklinde savunma yaptı.

Yapılan yargılama sonunda mahkeme heyeti, oy çoluğuyla her iki sanığın uyuşturucu ticareti yaptığına hükmetti. Sanıklar ayrı ayrı 8 yıl 4'er ay olmak üzere toplam 16 yıl 8 ay hapis ve 1000'er lira adli para cezasına çarptırıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Otobüste uyuşturucuyla yakalanan 2 sanığa toplam 16... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER