Peter Jackson'dan sonra 'Frodo'dan da 'Erdoğan' açıklaması geldi

Yüzüklerin Efendisi film serisindeki Frodo rolüyle oyuncu Elijah Wood'dan Erdoğan'a hakaret davasıyla ilgili yorum geldi.

Peter Jackson'dan sonra 'Frodo'dan da 'Erdoğan' açıklaması geldi

Yüzüklerin Efendisi film serisindeki Frodo rolüyle oyuncu Elijah Wood, Aydın’da görevli aile hekimi Dr. Bilgin Çiftçi'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile serinin unutulmaz karakterlerini karşılaştırdığı bir Facebook paylaşımı için "hakaret" suçu ile yargılanması konusunda bir açıklama yaptı.



‘Yüzüklerin Efendisi’ serisinin yıldız oyuncusu Elijah Wood, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile filmdeki ‘Gollum‘ karakterinin yer aldığı görselle ilgili davanın ‘korkunç‘ olduğunu söyledi.
Filmdeki ‘Gollum‘ karakteriyle Erdoğan’ın fotoğraflarını yan yana koyarak, sosyal medyada paylaşan Dr. Bilgin Çiftçi hakkında açılan hakaret davasına yönetmen ve senaristlerin ardından bir yorum da oyuncu Elijah Wood’dan geldi.

Yüzüklerin Efendisi’nde ‘Frodo Baggins‘ karakterini canlandıran Wood, Twitter adresinden “Bilgin Çiftçi’nin, Erdoğan’la Gollum / Smeagol’u karşılaştırdığı için hapis cezasıyla karşı karşıya kalması, onun (Gollum’un) iyi veya kötü olmasının dışında korkunç” ifadelerini kullandı.

Daha önce de filminin yönetmeni Peter Jackson’dan “Fotoğraftaki Gollum değil, Smeagol” açıklaması gelmiş, senaristler Fran Walsh ve Philippa Boyen ise şöyle demişti: “Smeagol neşeli ve tatlı bir karakter. Yalan söylemez, aldatmaz ve başkalarını manipüle etmeye girişmez. Kötü ve işbirlikçi biri değil.”
<< Önceki Haber Peter Jackson'dan sonra 'Frodo'dan da 'Erdoğan' açıklaması... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER