Polise Picasso tablosu satmaya çalışınca
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cumartesi, Ocak 30 2016
Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Bakırköy'de düzenledikleri bir operasyonda İspanyol ressam Pablo Picasso'nun 'Nude Dressing Her Hair' adlı tablosunu satmaya çalışan 2 kişiyi yakaladı.

Tablo sahte olup olmadığının tespiti için Mimar Sinan Üniversitesi'ne gönderildi.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerine İspanyol ressam Pablo Picasso'nun bir tablosunun satışa çıkartıldığı yönünde haber geldi. polis ekipleri ihbarı değerlendirerek şüpheli A.O.(66) ve M.E.O.(28)'yu belirleyerek teknik ve fiziki takip ile izlemeye başladı.
Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri şüphelilerle buluşarak İspanyol ressam Pablo Picasso'nun 'Nude Dressing Her Hair' adlı eserini 8 milyon dolara satın almak için anlaştı. Anlaşma yerine gelen şüpheli A.O. ve M.E.O. polis ekipleri tarafından yanlarında getirdikleri eser ile yakalanarak gözaltına alındı.
Sağlık kontrolünden geçirilen 2 şüpheli sorgulanmak için Vatan Caddesi'nde bulunan Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Arka tarafında çeşitli mühürler bulunan tablonun sahte olup olmadığının tespit edilmesi için Mimar Sinan Üniversitesi'ne gönderildi. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.
DHA
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.5 yılda 0'dan 35'e: Bir öğretmenin patronluğa uzanan başarı hikayesi Tututanlar'da2.Tayyar muhalefete soyundu: İktidara ağır eleştirileri peş peşe sıraladı3.Bir garip 'misilleme' iddiası: Libya'ya giden THY uçağı iniş yapmadan geri döndü4.Putin: Rusya artık Ukrayna ordusunun geri çekilmesiyle ilgilenmiyor!5.Saray'dan Özel'in İHA iddiasına cevap!

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH
ÇOK OKUNAN HABERLER

5 yılda 0'dan 35'e: Bir öğretmenin patronluğa uzan...

Tayyar muhalefete soyundu: İktidara ağır eleştiril...

Bir garip 'misilleme' iddiası: Libya'ya giden THY ...

Putin: Rusya artık Ukrayna ordusunun geri çekilmes...

Saray'dan Özel'in İHA iddiasına cevap!


