Ramazan'da ve Korona karantinasında doğru beslenmenin 10 kuralı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Nisan 24 2020
Ramazan ayında beslenme nasıl olmalı? 10 önemli tavsiyeyi Samanyoluhaber.com yazarı Nurullah Kaya derledi.
Nurullah Kaya
Ramazan'da ve Korona karantinasında doğru beslenmenin 10 kuralı
Ramazan ayında oruç tutarken doğru beslenmek çok önemli. Yılda bir kez yakaladığımız bu fırsat ayını iyi bir programla geçirebilirseniz hem ruhunuza hem de bedeninize çok ciddi katkılar sağlayabilirsiniz. Ramazan ayında dikkat etmeniz gereken 10 önemli noktayı sizler için derledik. Ayrıca bu tavsiyeler sayesinde Korona karantinasındayken evde aldığınız fazla kilolardan da kurtulabilirsiniz.
1- Günlük programınızı oluşturun. Öncelikle vücut saatiniz bir sistem içinde hareket etmeli, bedeniniz ne zaman uyuyup ne zaman kalkacağını bilmeli. Daha sonra haftalık veya aylık menü listesi yapın. İftar için az çeşitli, sade sofraları planlayın. Eğer menünüz yoksa açken iştahınız yağlı ve şekerli gıdalardan oluşan fazla kalorili yemekleri arzulayacaktır. Bu fazla kalorili menüler vücutta yağ olarak depolanacaktır. Ayrıca çok yemek midede ağırlık, yanma, ekşime, bulantı gibi sorunlara yol açacaktır. Bağırsaklarda ise kabızlık, şişkinlik ve gaz yapacaktır. Bu hataya düşmemek için mutlaka hafif menü listesini hazırlayın.
2-İftarda hızlı ve çiğnemeden yemek yemeyin. Beyin doyma emrini 15-20 dakikada verir, hızlı yemek yenildiği zaman doyma hissi henüz olmadığı için kendinizi aç hissedersiniz ve fazla yersiniz. Orucunuzu 1 bardak çok soğuk olmayan su veya hurma ile açmalısınız. Mümkünse öncelikle aşırı yağlı olmayan kahvaltılıkları veya bir kase çorbayı tercih edin. Akşam namazını eda ettikten sonra ana yemeğe geçebilirsiniz. Böylece tüm gün aç kalan ve asit üreten mide, yavaşça sindirime geçecek hazımsızlık sorunu olmayacak ve kan şekeri de hızla yükselmeyecektir.
3-Karbonhidrat ve nişastalı gıdaların olduğu öğünlerde ekmek tüketimi sınırlandırılmalıdır veya olmamalıdır. Yani pilav, makarna ve börek gibi ağır yemekler her akşam tüketilmemeli ve sofrada yan yana
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Dikkat çeken paylaşımın ardından yandaş Zihni Çakır da gözaltına alındı2.Hani çelik kubbe vardı? Balıkesir'e İHA 10 gün önce düşmüş köylüler olmasa kimsenin haberi yok3.Sadettin Saran adliyeden adli tıpa sevkedildi!4.Zorunlu askerlikte yeni dönem!5.Ünlülere uyuşturucu operasyonu: 3 kişele daha ‘yakalama’ kararı
6.13 Milyon emekli dipte: Ekonomik kriz en çok onları vurdu7.Sadettin Saran adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı8.Pınar Türker, AYM’ye başvurdu: İBB davasında çıplak arama iddiası9.Yeneroğlu'ndan, Özel’e hukuk tembihi: Edirne cezaevinde çocuklarıyla yatan kaç anne var biliyor musunuz?10.Varmı böyle maaşı olan? Elon Musk’a 100 milyar dolar için onay

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







