'Recep Tayyip'e dava açtı: Günlük yaşantıda zorluklar yaşıyorum
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Salı, Haziran 11 2019
Stajyer avukat Recep Tayyib B., adından 'Tayyib' isminin çıkarılması için Beyoğlu İlçe Nüfus Müdürlüğü'ne dava açtı. Dava dilekçesinde 'Adımın siyasi bir zümre ile ilişkilendirilmiş olması tarafıma günlük yaşantıda zorluklar yaşatmaktadır' denildi.

Stajyer avukat Recep Tayyib B., adından "Tayyib" isminin çıkarılması için Beyoğlu İlçe Nüfus Müdürlüğü'ne dava açtı. Dava dilekçesinde "Adımın siyasi bir zümre ile ilişkilendirilmiş olması tarafıma günlük yaşantıda zorluklar yaşatmaktadır" denildi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiği 1994’te Ordu’da yaşayan bir çift, doğan çocuklarına Recep Tayyib ismini verdi. Şu an 25 yaşında olan Ordulu Recep Tayyib, hukuk fakültesini bitirip stajyer avukat oldu.
Sözcü'den Ümit Türk'ün haberine göre, ebeveynleri tarafından verilen ismin, belirli bir siyasi zümrenin temsilcisi olduğu izlenimi uyandırdığını belirten Recep Tayyib mahkemeye başvurdu. Günlük hayatta ve meslek hayatında zorluklar yaşadığını savunan Recep Tayyib, isminden Tayyib’in çıkarılmasını istedi.
İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’ne başvurarak Beyoğlu İlçe Nüfus Müdürlüğü’ne dava açan Recep Tayyib B., stajyer avukat olduğunu belirttiği dilekçesinde şu ifadelere yer verdi:
“Mesleğe tam anlamıyla adım attığımda mesleki çevrem ve iş çevrem tarafından siyasi bir zümrenin mensuplarının avukatıymışçasına anılmak istemediğimi bu sebeple ikinci ismim olan 'Tayyib' isminin ismimden çıkarılmasıyla birlikte ismimin 'Recep' olarak değiştirilmesine karar verilmesini talep ederim.”
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Dikkat çeken paylaşımın ardından yandaş Zihni Çakır da gözaltına alındı2.Hani çelik kubbe vardı? Balıkesir'e İHA 10 gün önce düşmüş köylüler olmasa kimsenin haberi yok3.Ünlülere uyuşturucu operasyonu: 3 kişeye daha ‘yakalama’ kararı4.Sadettin Saran adliyeden adli tıpa sevkedildi!5.Zorunlu askerlikte yeni dönem!
6.13 Milyon emekli dipte: Ekonomik kriz en çok onları vurdu7.Pınar Türker, AYM’ye başvurdu: İBB davasında çıplak arama iddiası8.Sadettin Saran adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı9.Yeneroğlu'ndan, Özel’e hukuk tembihi: Edirne cezaevinde çocuklarıyla yatan kaç anne var biliyor musunuz?10.Varmı böyle maaşı olan? Elon Musk’a 100 milyar dolar için onay

HARUN TOKAK

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN
ÇOK OKUNAN HABERLER







