Rekora Zoom yaptılar
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Salı, Eylül 1 2020
Aynı anda onlarca kişinin görüntülü konferans yapmasına imkân tanıyan Zoom'un yükselişi sürüyor.
Zoom Video Communications Inc., New York Borsası'nda Nasdaq 100 Endeksi'nde 2020 yılının ikinci çeyreğinde (nisan-mayıs-haziran) satış hasılatı en fazla artıran ikinci şirket oldu.
Yeni kip Koronavirüs (Covid-19) salgınında Zoom'a yönelik tüketici ve işletme talebi beklenenden daha fazla arttı. Zoom hisseleri seans sonrası işlemlerde yüzde 22'den fazla yükseldi.
California merkezli Zoom, yılın ikinci çeyreğinde 663,5 milyon dolar ile geçen yılın aynı dönemine kıyasla dört kattan daha fazla satış hasılatı elde etti.
SALGINDAN EN KÂRLI ÇIKAN TEKNOLOJİ ŞİRKETİ OLDU
Analistlerin hasılat beklentisi 500 milyon dolar civarında idi. Milyonlarca insanın evde kalmasına sebep olan Covid-19 salgınında en fazla fayda sağlayan şirketlerden biri açık bir şekilde Zoom.
Çalışanlar, öğrenciler ve aileler iletişim kurmak için Zoom kullanıyorlar.
Bloomberg tarafından derlenen verilere göre biyoteknoloji şirketi Moderna Inc. aynı dönemde oransal olarak daha fazla satış geliri açıklayan, Nasdaq 100 Endeksi'ndeki tek şirket oldu.
Bazı kalemler hariç kârı, 31 Temmuz'da sona eren dönemde hisse başına 92 cent oldu.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Rezan Epözdemir, Terim'e neden 5 buçuk milyon TL transfer etti?2.14 yıl sonra yeni operasyon kararı!3.MHP'li Yıldız'ın kapsam dışı kalanlar 'sabretsinler' çıkışı siyasiler için de bir anlam taşıyor mu?4.'Ukrayna'daki savaş 90 gün içinde sona erebilir!'5.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, Saran’ın değil, Fenerbahçe’nin gücüdür”
6.Kamu personeline nefret operasyonu: 8 ilde 20 kişi hakkında gözaltı kararı7.Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeyecek!8.Can Holding soruşturmasında yeni gelişme!9.Sadettin Saran gözaltındayken, Ali Koç'tan başkanlık çıkışı10.OYAK'ta neler oluyor? Üyeler deprem yardımları tutarsız olunca hesap sordu!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







