Rus ressam Larissa Belima: Sanatçılar için Türkiye bir cennet

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Salı, Ocak 26 2016
Kapadokya'da 12. Uluslararası Kapadokya Sanat Buluşması başladı. Kampa Rusya'dan gelerek katılan ressam Larissa Belima, "Sanatçılar için Türkiye bir cennettir ve burayı çok seviyorum." dedi.
Kapadokya'da 12. Uluslararası Kapadokya Sanat Buluşması başladı. Kampa Rusya'dan gelerek katılan ressam Larissa Belima, "Sanatçılar için Türkiye bir cennettir ve burayı çok seviyorum." dedi.

Nevşehir'in Uçhisar beldesindeki Karlıkevi butik otelde başlayan Sanat Kampı süresince üretilen eserler aynı yerde 30 Ocak'ta sergilenerek sanatseverlerle buluşması sağlanacak. Bu yıl 12.'si düzenlenen Sanat Kampı; resim, seramik ve grafik sanatlar dallarında, 10 ülkeden 18 sanatçının katılımıyla gerçekleşiyor.
Sanat Kampının amacı, kültürlerin ve sanatın Kapadokya ile bütünleşmesini sağlamak ve dünya barışına sanat yoluyla katkıda bulunmak olarak belirlendi. Aynı zamanda kültür, doğa ve manzara turizmi merkezlerinden Kapadokya'nın sanat yoluyla dünya tanıtımına da katkıda bulunulmak isteniyor.

RUS SANATÇI: POLİTİK PROBLEMLER SANATI VE SANATÇIYI ETKİLEMEZ

Kampa Rusya'dan gelerek katılan ressam Larissa Belima, daha önce çok kez Türkiye'ye geldiğini ancak Kapadokya'ya ve bu sanat kampına ilk kez katıldığını söyledi. Türkiye ve Rusya arasında olan politik problemin sanatı ve sanatçıları etkilemeyeceğini belirten Belima, konunun kendileriyle hiçbir alakasının olmadığını, her zamanki gibi işini yapmaya odaklandığını ifade etti.

Rusya'da etrafındaki kişilerin Türkiye'ye gitmemesi konusunda uyarılarda bulunduklarını anlatan Belima, "Türkiye'de terör, savaş var ve eğer gidersen bir tehlikeyle yüzleşebilirsin, dediler. Ama ben daha önce de Türkiye'ye gelerek Türk insanlarını tanıdığım için gelmeye karar verdim. Ve geldiğimde gördüm ki sadece bir propaganda yapılmış. Türkiye'de hiçbir problem yok. Tabi bazı olaylar olmuş. Ama şu an bu bölgede hiçbir problem yok. Benim Türkiye'de çok yakın arkadaşlarım var. Gelmeden önce onlara telefon açıp görüştüm. Onlar beni davet ettiler ve ben de memnuniyetle Türkiye'ye geldim. Türkiye'ye çok büyük, saygıyla yaklaşıyorum ve seviyorum. Yaratıcı insanlar ve sanatçılar için Türkiye bir cennettir ve burayı çok seviyorum." dedi.

Türkiye'de sanatın sanki

Bu haberler de ilginizi çekebilir