Rusya: Ukrayna 91 İHA ile Moskova'ya saldırdı, 1 kişi öldü
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Mart 11 2025
Rusya, Ukrayna'nın 337 İHA ile saldırı düzenlediğini, bu İHA'ların en az 91'inin başkent Moskova'yı hedef aldığını iddia etti. Saldırılarda en az bir kişinin öldüğü, üç kişinin yaralandığı açıklandı.
Rusya, Ukrayna'nın bugün başkent Moskova'ya şimdiye kadar düzenlediği en büyük insansız hava aracı (İHA) saldırılarını düzenlediğini ileri sürdü. Rusyalı yetkililerin iddiasına göre, Ukrayna, en az 91 İHA ile Moskova'yı hedef aldı, saldırılarda en az bir kişi hayatını kaybetti, saldırılar yangınlara ve hava trafiğinin felç olmasına yol açtı.
Reuters'ın aktardığına göre, Rusya Savunma Bakanlığı, 91'i Moskova bölgesi, 126'sı ise Ukrayna güçlerinin Ağustos 2024'te karadan saldırarak ilerlemeye başladığı, ancak son dönemde çekilmeye başladığı Kursk bölgesi üzerinde olmak üzere Ukrayna'nın fırlattığı toplam 337 İHA'nın düşürüldüğünü açıkladı. Söz konusu saldırılar ise Ukrayna ve ABD heyetlerinin, 3 yılı aşkın süredir devam eden savaşta olası barış görüşmelerini ele almak üzere Suudi Arabistan'da bir araya gelemeye hazırlandığı saatlerde yaşandı.
'UKRAYNA İHA'LARININ MOSKOVA'YA EN BÜYÜK SALDIRISI PÜSKÜRTÜLDÜ'
Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, saldırılara ilişkin açıklamasında, hava savunma sistemlerinin sabah erken saatlerde Moskova ve civar bölgelerdeki saldırıları püskürtmeye çalıştığını anlattı. Sobyanin, Telegram üzerinden yaptığı açıklamada, "Düşman İHA'larının Moskova'ya en devasa saldırısı geri püskürtüldü" ifadelerini kullandı.
Moskova Bölge Valisi Andrey Vorobyov da konuya ilişkin açıklama yaparak saldırılarda en az bir kişinin öldüğünü, üç kişinin yaralandığını söyledi. Vali, saldırılar sebebiyle Moskova bölgesindeki Ramenskoye bölgesinde çok katlı bir binanın tahliye edilmek durumunda kalındığını belirtti. Saldırıların ardından başkent Moskova'daki dört havalimanındaki uçuşlar askıya alındı. Moskova'nın doğusundaki iki diğer havalimanı da kapatıldı.
Daha sonra Rusya havacılık kurumu Rosaviatsia'dan yapılan açıklamada, Moskova'nın Sheremetyevo Havalima
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vize uygulamasını kaldırıyor2.Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik krize direnemedi3.Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netleşti! İşte o anlar!4.Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvara test yaptırmıştı!5.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?
6.Kara para soruşturması saraya uzandı: Erdoğan'ın danışmanı şüpheli olarak...7.Bahçeli'nin düşen uçakla ilgili şüphesi ne? 'Böyle bir dönemde düşündürücü...'8.Adli Tıp sonuçları pozitif çıkan Sadettin Saran özel bir laboratuvara test verdi!9.11. Yargı paketi tamam 50 Bin Mahkuma af geliyor: Siyasiler hariç10.TBB Başkanı Sağkan'dan Sadettin Saran tepkisi: 'Hukuka aykırı'

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vi...

Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik kriz...

Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netl...

Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvar...

AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?


