Rusya'dan kritik hamle: Batının yeni gaz kaynağı Cezayir ile anlaşma imzaladı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cuma, Haziran 16 2023
Rusya ve Cezayir arasında Derinleştirilmiş Ortaklık Deklarasyonu'nu imzalandı
.
SAMANYOLUHABER.COM- MOSKOVA
Rusya ve Cezayir devlet başkanları iki ülke arasında Derin Stratejik Ortaklık Deklarasyonu'nu imzaladılar
Kremlin internet sitesinde yayınlanan anlaşma çerçevesinde Rusya ve Cezayir, enerji ve gıda güvenliği gibi alanlarda deneyim alışverişinde bulunma, ulusal güvenlik tehditlerine ilişkin istihbarat ve bilgi paylaşma, nükleer teknolojinin geliştirilmesinde işbirliği yapma, ortak girişimler kurma, fuar ve sergiler düzenleme, doğrudan uçuş sayısını artırma, turizm ve dil öğrenimini teşvik etme konularında mutabık kaldı.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin imza töreninde, Cezayir ile ilişkilerin Rusya için büyük önem arz ettiğini ve stratejik nitelik taşıdığını söyledi. Rusya lideri, “Rusya-Cezayir işbirliği şu anda gerçekten de çok planlı ve daha fazla gelişmek için büyük potansiyele sahip. Bu deklarasyon, ikili ilişkilerimizde yeni ve daha üst bir aşamanın başlangıcı olacak” dedi.
Putin, Rusya ve Cezayir’in OPEC+ kapsamındaki işbirliğinin enerji piyasalarını istikrara kavuşturma fırsatını sağladığını ve çok taraflı formatlardaki koordinasyonun 'iyi seviyede' bulunduğunu kaydetti.
Cezayir Devlet Başkanı Tebbun ise, silah sevkiyatı dahil Rusya’dan aldıkları desteğin, bağımsızlığını koruma fırsatını sağladığını dile getirdi.
Hiçbir dış baskının Cezayir-Rusya ilişkilerine etkilemeyeceğinin altını çizen Tebbun, “Bu, Cezayir ve Rusya Federasyonu arasında olan dostluğun derinliğini sergiliyor. İlişkilerimiz 60 yıldır hiçbir şekilde değişmedi, Cezayir her zaman Rusya’ya destek verdi” ifadesini kullandı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Mustafa Yeneroğlu, üç harbiyeli genç kadını ziyaretinde, kaybolan toplumsal vicdanı nasıl izlediğini anlattı2.Dönerciden terör örgütü çıkarmaya çalışanlar 1 yıldır iddianame uyduramadı!3.Karayip Denizi'nde sıcak dakikalar! ABD askerlerinden bir tankere daha operasyon4.Rıza Akpolat ‘rüşvet’ iddiasından yeniden tutuklandı!5.Rusya, 'Oreşnik' füzesini ateşledi: Kiev ve Lviv’de büyük hasarlar
6.Fransa ve İngiltere Ukrayna'ya 15 Bin Asker Gönderecek: Moskova sert tepki verdi7.Kim düşük kim gözde! Erdoğan'ın uçağında yandaş değişim profilinin detayları8.Trump'ın, Venezuela petrol planı hangi aşamada? işte son durum!9.Ünlü firmalara 'altın ithalat kotasını deldin' operasyonu10.Bebek Otel'e jandarma 200 kişilik ekiple baskın yaptı!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER

Mustafa Yeneroğlu, üç harbiyeli genç kadını ziyare...

Dönerciden terör örgütü çıkarmaya çalışanlar 1 yıl...

Karayip Denizi'nde sıcak dakikalar! ABD askerlerin...

Rıza Akpolat ‘rüşvet’ iddiasından yeniden tutukla...

Rusya, 'Oreşnik' füzesini ateşledi: Kiev ve Lviv’d...


