"Rusya'nın zaferi hepimizin yenilgisi olacak"
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Ekim 12 2022
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya'nın Ukrayna karşısında bir zafer kazanması durumunda, yalnızca Ukrayna'nın değil, NATO'nun da kaybedeceğini belirterek, "Bu hepimiz için, tüm müttefikler için büyük bir yenilgi demek, buna izin verilemez" dedi.
VOA'nın haberine göre, Stoltenberg, Rus ordusunun Pazartesi günü Ukrayna'da gerçekleştirdiği büyük çaplı bombardımanları, zemin kaybetmekte olan Moskova'nın "zayıflığının bir işareti" olarak gördüklerini söyledi. Genel Sekreter, NATO'nun önümüzdeki hafta önceden planlanan bir nükleer tatbikat yapacağını da duyurdu.
NATO'dan Putin'e Seferberlik Tepkisi
NATO Savunma Bakanları, yarın Brüksel'deki NATO karargahında toplanıyor. Toplantıya, Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov ve AB Güvenlik ve Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Josep Borrell de katılacak. Genel Sekreter Stoltenberg, Savunma Bakanları buluşması öncesi Brüksel'de düzenlediği basın toplantısında, Rusya'nın Ukrayna'da gerçekleştirdiği bombardımanları değerlendirirken, "Rusya, sivillere ve kritik altyapıya yönelik korkunç ve ayrım gözetmeyen saldırılara giderek daha fazla başvuruyor. Dün gördüklerimiz bir zayıflık işareti çünkü Rusya savaş alanında kaybediyor. Bu bombalamalar, Cumhurbaşkanı Vladimir Putin'in alternatif eksikliğini yansıtıyor" dedi.
"Ukrayna kaybederse hepimiz kaybederiz"
Stoltenberg, "NATO müttefiklerinin kendi stoklarından Ukrayna'ya silah yardımı yaparken kendi savunmalarını zayıflattıkları" yönünde bir soruya yanıt verirken, "NATO müttefikleri hiç görülmedik bir şekilde Ukrayna'ya destek verdi. Kapasitelerini zorladı, var olan stoklardan füze, hava savunma sistemleri, mühimmat desteği verdi. Evet, kendi stokları azaldı. Ama bu, yapılması gereken, doğru olandı. Çünkü hepimiz için Ukrayna'nın Rusya'ya karşı savaşı kazanması çok önemli. Çünkü eğer Putin kazanırsa, bu sadece Ukrayna için büyük bir yenilgi olmayacak, tüm müttefikler için büyük ve tehlikeli bir yenilgi olur. Buna izin verilemez. İşte bu yüzden NATO müttefikleri stoklarını kullanıyor. Kendilerini savunmaya devam edebilmeleri ve bölgeyi Rus işgalinden kurtarabilmeleri için Ukrayna'ya desteğimizi arttır
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.ABD, Türkiye'deki 'büyük depremi' biliyor mu? Uzmana göre açıklama tesadüf değil!2.Almanya'da sokak ortasında Hüseyin Baybaşin'in yeğenine kurşun yağmuru3.Özel nihayet askeri öğrenciler ve KHK'lıları hatırladı!4.Saran baskılara dayanamadı: Fenerbahçe 'Olağanüstü Seçimli Genel Kurul'a gidiyor5.İşkencecilere AYM'den kötü haber: 'İşkence suçlarında ceza ertelenemez'
6.Avrupa endişeli: Oreşnik seyir füzeleri Belarus'ta aktive edildi!7.Ersoy'un etkin pişmanlık oyunu tutmadı: 'Soruşturmaya katkı sağlamadı'8.Ünlülere uyuşturucu soruşturması: Şeyma Subaşı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı9.Zelensky görevden ayrılma işareti verdi10.Türkiye'nin adaletsizlik rekoru: AİHM'nin 2.420 kişi için verdiği ihlal kararı ne anlama geliyor?

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER

ABD, Türkiye'deki 'büyük depremi' biliyor mu? Uzma...

Almanya'da sokak ortasında Hüseyin Baybaşin'in yeğ...

Özel nihayet askeri öğrenciler ve KHK'lıları hatır...

Saran baskılara dayanamadı: Fenerbahçe 'Olağanüstü...

İşkencecilere AYM'den kötü haber: 'İşkence suçları...


