Şahenk ile tanıştı, servet buldu

Okuma Süresi 2 dkYayınlanma Perşembe, Mart 21 2019
Sosyal medyada tuz serpme hareketi ile fenomen olan Nusret Gökçe restoran zincirlerinden sonra turizm sektörüne adım attı. Gökçe'nin Ferit Şahenk ile tanışması hayatının dönüm noktası olmuştu. Şahenk şimdi de 50 milyon euro değerindeki Park Hyatt Oteli'ni ortağı Nusret Gökçe'ye devretti. Devir için herhangi bir rakam telaffuz edilmedi.

Ferit Şahenk’in İstanbul Maçka’da Park Hyatt otelini devralan Nusret Gökçe iş hayatına ilkokul yıllarında yaz tatillerinde kasap çırağı olarak adım atmıştı. 

Erzurum’da maden işçisi bir babanın beş çocuğundan biri olarak 1 Ocak 1983'te dünyaya gelen Nusret Gökçe, İstanbul Etiler’de önce kasap çırağı, sonra kalfa olarak çalışmaya devam etti. 

Çocuk yaşta iş hayatına atılan Nusret Gökçe, yaşadığı zorlukları şu sözlerle anlatmıştı: ''1994-1995... Yaş 13. İlkokuldan mezun olduktan sonra maddi imkânsızlıklardan dolayı okul hayatımı bitirip kasap çırağı olarak işe başladım. Her gün 18-20 saat çalışıp babadan 1 TL istemedim, istesem de yoktu.'' 

Sonrasında Arjantin, ABD, Japonya gibi ülkelere giderek “Bu işi daha iyi nasıl yapabilirim.” diye araştırdı. 

Nusret Gökçe, Ferit Şahenk ile ortak olduğu 2011 yılından sonra dünya markası haline geldi. 

FERİT ŞAHENK MÜŞTERİSİYDİ, ORTAĞI OLDU

Ortağı Mithat Erdem ile birlikte Nusr-Et’i kurdu. Etiler’deki Nusr-Et o kadar popüler hale geldi ki bu sektöre yatırım yapmaya başlayan ve Nusr-Et’in de müdavimlerinden olan Doğuş Holding’in patronu Ferit Şahenk ortaklık teklifinde bulundu.

Teklifi kabul etti ve senelerce müşterisi olan Şahenk ile art

Bu haberler de ilginizi çekebilir