''Sakıncalısınız'' demenin öteki hâli!
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cumartesi, Eylül 21 2019
Yasakların, kişileri fişlemenin ya da ötekileştermenin nazik dille ifadesi olan "Görülen lüzum üzerine..." ibaresinin kullanımı Türkiye'de xgiderek yaygınlaşırken en son vaka Erzincan Üniversitesi'nin bir konferansı öncesinde yaşandı.
Tarih Vakfı Mütevelli Kurulu Üyesi Dr. Yalçın Çakmak, Erzincan Üniversitesi’nin düzenleyeceği bir konferans programına dahil edildikten kısa bir süre sonra "görülen lüzum üzerine" listeden çıkarıldı.
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi ile Erzincan Valiliği işbirliğinde 26-28 Eylül tarihlerinde "Uluslararası Erzincan Tarihi Sempozyumu" düzenlenecek.
İLK LİSTEDE İSMİ VARDI, SONRA...
Tarih Vakfı Mütevelli Kurulu Üyesi Dr. Yalçın Çakmak da sempozyuma hazırladığı, “Şemseddin Sâmî ve Vital Cuinet’in Çalışmalarında Erzincan” başlıklı bildiri ile başvurdu.
Çakmak’ın bildirisi sempozyum düzenleme kurulu tarafından kabul edilerek üniversitenin internet sitesinde yayımlanan ilk sempozyum programına dahil edildi.
Ancak sempozyuma kısa bir süre kala programda değişiklik yapılarak Dr. Yalçın Çakmak’ın ismi son anda programdan çıkarıldı.
"PROGRAMA BAKMASAM ÇIKARILDIĞIMI ÖĞRENEMEYECEĞİM"
Gazete Duvar'ın haberine göre sempozyum programından isminin çıkarıldığını listeye baktığında öğrenen Dr. Yalçın Çakmak böyle bir durumla daha önce karşılaşmadığını ifade etti.
Çakmak şunları söyledi: “İsmimin çıkarıldığını fark ettim; üniversiteyi aradım. Bana 17’sinde programdan çıkarıldığıma dair mail göndermişler, fakat kurum mailime gönderdikleri için görmedim. Gönderilen mailde ‘Daha önce bilim kurulu tarafından kabul edilen tebliğiniz, görülen lüzum üzerine düzenleme kurulunca uygun görülmemiştir’ yazıyor.”

Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Kenya'da adam kaçırma girişimi: Eğitimci Mustafa Güngör'ün Türkiye'ye iade riski var!2.Meriç'te Erdoğan'la aynı safta yer tutan Özgür Özel'e tepkiler büyüyor3.Zeydan Karalar'ın tutuklu kalmasına gerekçe gösterilen deliller dosyada yokmuş!4.17-25 Aralık'ın yıl dönümünde AKP'li vekilin saati dikkat çekti: İşte o saat!5.Sadettin Saran suçlamalar için ne dedi? İşte ifadesi...
6.Putin'in seçim çağrısı Zelensky'i kızdırdı: 'Ona kalmadı'7.'Kemal Gülen ile Yoldayız' yeni bölümüyle yayında: Kaçırmayın!8.İsrailliler Netanyahu hükümetini protesto etti: 'İsrail tarihinin en kötüsü’9.Hakan Fidan'a AKP'li Ensarioğlu'ndan partiyi karıştıran çıkış: 'Ya görevi bırakır ya da görevden alınır'10.Duygulara köprü kurmak

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH
ÇOK OKUNAN HABERLER

Kenya'da adam kaçırma girişimi: Eğitimci Mustafa G...

Meriç'te Erdoğan'la aynı safta yer tutan Özgür Öze...

Zeydan Karalar'ın tutuklu kalmasına gerekçe göster...

17-25 Aralık'ın yıl dönümünde AKP'li vekilin saati...

Sadettin Saran suçlamalar için ne dedi? İşte ifade...


