Şangay açıklarında 16 Türk mürettebatın bulunduğu gemi batırıldı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Çarşamba, Ocak 24 2024
Denizcilik Genel Müdürlüğü, Çin'de mürettebatının 16'sının Türk olduğu Marshall bayraklı OMEGA gemisinin başka bir gemi tarafından batırıldığını açıkladı.
Ankara merkezli Gamma Denizcilik’e ait 48821 DWT’lik OMEGA isimli dökme yük gemisi Şangay açıklarında 18000 DWT’lik başka bir gemi ile çatışarak battığı öğrenildi.

Denizcilik Genel Müdürlüğü, Ana Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi'nin Şangay Kurtarma ve Koordinasyon Merkezi ile yaptığı görüşme sonucunda Marshall bayraklı OMEGA gemisinin MIRABELLA isimli gemi ile Şangay açıklarında çatışma sonucu battığı, can filikası ile gemiyi terk eden 16'sı Türk 21 denizcinin çatan gemi tarafından denizden alındığının öğrenildiğini duyurdu.

Açıklamada "Geminin üçüncü kaptanı ile görüşme sağlanmış olup sağlık durumları iyi olan denizcilerin gemiden tahliyesi için Dışişleri Bakanlığımız ve MRCC (Kurtarma ve Koordinasyon Merkezi) Çin ile koordine sağlanmaktadır. Geçmiş olsun" denildi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Nefret operasyonu: 81 kişi gözaltına alındı2.Flash Haber... Cumhurbaşkanı başdanışmanı yolsuzluk iddiasıyla istifa etti3.Yandaş gazeteciden Hadise'ye 'İran' ayarı4.Eski Adalet Bakanı, başka bir ülkeden 'siyasi mülteci' statüsü aldı5.Boydak ailesinden Elif Boydak Bozdağ da cezaevine konuldu
6.Kasım Garipoğlu'nun şoförü itirafçı oldu: Elinde 25 kişilik ünlü listesi var7.550'den fazla can kaybı, 11 bine yakın gözaltı... İran'da durum ağırlaşıyor8.İşte gerçekler! Avrupa, Rusya'nın Oreşnik füzelerine ne kadar hazır!9.Commerzbank’tan 3 aylık dolar tahmini10.Hakime öyle dimdik sordu: “Rüşvet mi aldınız?”

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ

TÜRKMEN TERZİ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN
ÇOK OKUNAN HABERLER







