Sarkozy'ye kötü haber:Üç yıllık hapis cezası onandı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Mayıs 17 2023
Eski Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy hakkında yolsuzluk ve haksız müdahale suçundan verilen 3 yıllık hapis cezası onandı.
Eski Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy hakkında yolsuzluk ve haksız müdahale suçundan verilen 3 yıllık hapis cezası onandı. Fransız temyiz mahkemesi cezanın 2 yılını tecil etti; kalan 1 yılın da elektronik kelepçeyle ev hapsi olarak infaz edilmesine hükmetti. Sarkozy ayrıca üç yıl süreyle de kamu görevinden men edildi.
68 yaşındaki eski siyasetçi mahkeme salonundan herhangi bir yorum yapmadan ayrıldı. Avukatı Jacqueline Laffont ise kararı Yargıtay'a götüreceklerini söyledi.
Fransız yargısı Mart 2021'de aldığı kararda, Sarkozy ile eski avukatı Thierry Herzog'un süren bir soruşturma hakkında bilgi edinmek amacıyla eski yargıç Gilbert Azibert ile "yolsuzluk antlaşması" yaptığına hükmetmişti.
Soruşturma makamları Sarkozy'nin iki resmi telefon hattını dinlemiş ve eski cumhurbaşkanının Herzog ile iletişim kurmak için "Paul Bismuth" adında üçüncü bir gayriresmi telefon hattı olduğunu keşfetmişti. Bu telefonlardan yapılan konuşmalar, Sarkozy'nin yolsuzluktan hüküm giymesine neden olmuştu. Aynı konuşmaların temyiz sürecinde bir kez daha dinlenmesi, üst mahkemenin kararında da etkili oldu. Mahkeme Herzog ve Azibert'e de Sarkozy ile aynı cezayı verdi. Avukat Herzog üç yıl süreyle avukatlık mesleğinden men edildi.
Kampanya harcamalarından ayrı bir davası daha var
Bismuth olarak adlandırılan bu dava 2007- 2012 yılları arasında cumhurbaşkanlığı görevinde bulunan Sarkozy hakkındaki tek dava değil. Sarkozy 1 yıl hapis cezasına çarptırıldığı ve temyize götürdüğü Bygmalion davasında da Kasım 2023'ten itibaren yeniden yargılanacak. Davada Sarkozy'nin ekibi, Bygmalion adlı bir halkla ilişkiler firmasının sahte faturalandırılmasını kullanarak, 2012'deki seçim kampanyasında yasal sınırın neredeyse iki katı harcama yapmakla suçlanıyor.
Kaddafi rejiminden mali kaynak aldığı
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Milletvekili Lütfü Türkkan skandalı açıkladı!2.Kıyamet için gemi inşa ettiren sahte peygambere büyük öfke: Gemiyi ateşe verdiler3.En zenginler listesindeki Ali Sabancı'dan şaşırtan çıkış: 'Geçinemiyorum'4.AKP'li Şamil Tayyar, partisinin 'ekran' krizini anlattı: 'Artık yüzde 50+1'in kolay alınamayacağı ortaya çıktı'5.ABD donanmasını alarma geçiren olay: Yaptırımları delen gemi Türk menşeli çıktı
6.İddia: ‘Erdoğan’dan vekillere ekran izni'7.İstanbul Barosu Başkanı: Cezaevlerinde sadece anneler değil, çocukları da cezalandırılıyor8.'Dış kuvvet' ve 'temas' ayrıntısı...9.Yandaş Selvi düşen Libya uçağı için sabotaj iddiasını gündeme getirdi10.Gazze'de ağır kış: Yakıt bitti hastanelerin servisleri kapanıyor!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







