Savcı, Berat Albayrak yazışmalarını haberleştiren 6 gazeteciye ceza istedi
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Aralık 10 2021
Savcı, Berat Albayrak yazışmalarını haberleştiren 6 gazeteciye ceza istedi
Eski Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın hacklenen maillerini haberleştirdikleri için yargılanan Tunca Öğreten, Ömer Çelik, Metin Yoksu, Eray Sargın ve Derya Okatan’ın savcı ‘verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme’ suçundan cezalandırılmasını istedi.
RedHack'in sızdırdığı dönemin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın e-maillerini haberleştiren gazetecilerin yargılandığı davada savcı 7 Aralık'ta mütalaasını verdi ve 6 gazeteci; 9 Aralık'ta tekrar hakim karşısına çıktı.
Savcı, BirGün çalışanı Mahir Kanaat, Diken eski editörü Tunca Öğreten, kapatılan DİHA’nın Haber Müdürü Ömer Çelik, muhabir Metin Yoksu, Yolculuk Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Eray Sargın ve ETHA Sorumlu Müdürü Derya Okatan’ın ‘verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme’ suçundan cezalandırılmasını istedi.
Ayrıca savcı mütalaasında Derya Okatan, Eray Sargın, Metin Yoksu ve Ömer Çelik’in sosyal medyada paylaşımları gerekçe göstererek ‘zincirleme örgüt propagandasından’ cezalandırılmalarını istedi.
Tunca Öğreten ve Mahir Kanaat hakkında ‘örgüt üyeliğinden’ beraat istedi.
Gazeteciler ‘örgüt üyeliği’, ‘örgüt propagandası’, ‘bilişim sistemini engelleme’ ve ‘verileri yok etme’den yargılanıyordu.
SAVCI CEZA TALEBİNİ TEKRAR ETTİ
Bugün görülen 13. duruşmaya bir tek Tunca Öğreten ve yargılanan gazetecilerin avukatları katıldı.
Duruşmada mahkeme heyetinin değiştiği görüldü. Savcı, verdiği mütalaayı tekrar etti. Gazeteciler için ceza talep etti.
GAZETECİ ÖĞRETEN: VERİ, 7 MİLYAR İNSANIN KULLANIMINA AÇIK
Mahkemede savunma yapan gazeteci Tunca Öğreten, “4 yıl sonra üye olmadığımın anlaşılması beni mutlu etti. Mütalaada
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Nefret operasyonu: 81 kişi gözaltına alındı2.Flash Haber... Cumhurbaşkanı başdanışmanı yolsuzluk iddiasıyla istifa etti3.Eski Adalet Bakanı, başka bir ülkeden 'siyasi mülteci' statüsü aldı4.Yandaş gazeteciden Hadise'ye 'İran' ayarı5.Boydak ailesinden Elif Boydak Bozdağ da cezaevine konuldu
6.Hakime öyle dimdik sordu: “Rüşvet mi aldınız?”7.İşte gerçekler! Avrupa, Rusya'nın Oreşnik füzelerine ne kadar hazır!8.Commerzbank’tan 3 aylık dolar tahmini9.Kasım Garipoğlu'nun şoförü itirafçı oldu: Elinde 25 kişilik ünlü listesi var10.Tavşanın suyunun suyu gibi! ”Siz hiç doğuran delil gördünüz mü?”

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ

TÜRKMEN TERZİ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN
ÇOK OKUNAN HABERLER







