Seferberlik sonrası Rusya'dan kaçanlar
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Eylül 22 2022
Rus lider Vlademir Putin'in seferberlik kararı sonrası Ukrayna'da savaşmak istemeyen Rus vatandaşları Türkiye'ye sığındı

Putin, Donetsk ve Luhansk'ın bağımsızlığına destek verirken, Rusya'nın toprak bütünlüğünü desteklemek için "her türlü silahı kullanmaya hazır olduğunu", gönüllülerin Donbass'ta savaşın önünü açacağını ve Moskova'nın silah üretimine daha fazla harcama yapacağını ifade etmişti.
Bu kapsam da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, kısmi seferberlik ilan edildiğini duyurmuştu. Bu emre karşı gelen Rusların ülkeden kaçışları sürerken Rusya'dan Türkiye'ye art arda gelen uçakların görüntüsü gündem oldu.
Kendilerini savaşın ortasında bulmak istemeyen Rus vatandaşları, ülkeden kaçmanın yollarını arıyor. Aniden havayollarına yönelen Ruslar, uluslararası uçak biletlerine saldırdı. Bilet bulanlar, Moskova ve St.Petersburg'dan kalkan uçuşlarda ülke dışına uçtu.
Rusya'dan ayrılan uçakların çoğunluğunun Avrupa ülkeleri ve Türkiye'ye geldiği Flightradar2 com haritasında aktif hava trafiği görüntüleri ile ortaya çıktı. Çoğu uçuşun Antalya'ya gittiği ise dikkat çeken bir diğer nokta oldu.
Ayrıca Rusya’da yasalara göre seferberlik emrine uymayan kişiler 10 yıl hapis cezasına çarptırılabiliyor.
Birleşik Arap Emirliklerinin Dubai kentine en ucuz biletin fiyatı da 5.000 dolara yükseldi, Aviasales'ten gelen veriler, Moskova-Tiflis gibi toplu taşıma yollarında koltuk kalmadığını gösteriyor. Uçak biletleri neredeyse tükendi. Radar, Moskova ve St. Petersburg'dan kalkan uçakların ağırlıklı olarak Türkiye'ye uçtuğunu doğruladı.
Öte yandan seferberlik ilan edilen Rusya'da insanlar askerlikten kaçmak için Google üzerinden yöntem arıyor. "Kolumu nasıl kırarım" araması ülkede tavan yaptı. "Kolumu nasıl kırarım", "Askerlik nasıl ertelenir" ve "Rusya'dan nasıl kaçarım" gibi sorular saatler içinde en çok yapılan Google aramaları arasına girdi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Gizli tanık skandalı: 7'si duruşmaya çağrılmadı, 6'sının ifadesi iddianamede yok2.Yoksullar için kırmızı alarm: Kritik seviyeye ulaştı...3.Transatlantik’te Ukrayna çatlağı derinleşiyor4.Odesa bölgesindeki stratejik köprü vuruldu5.Dijital Çağda Nefret Söylemi Uluslararası Konferansı bugün Gent’te düzenleniyor
6.Hatay'da korkutan deprem!7.Suriyeli mülteci Ahmed, Avustralya'da kahraman oldu8.Türkiye için utanç davası: Gazeteci Hidayet Karaca cezaevinde 12'inci yılına girdi9.İmralı heyeti, Adalet Bakanlığı ve AKP'den randevu talep etti10.Furkan Torlak hakkında karanlık iddialar: Özel bilgilere ulaşabiliyor, hakime talimat veriyor...

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

ŞERİF ALİ TEKALAN








