Selami Altınok: Millet iradesinin sandığa yansıması için bütün tedbirleri aldık

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Salı, Ekim 6 2015
İçişleri Bakanı Selami Altınok, millet iradesinin demokratik hukuk kuralları çerçevesinde sandığa tam manasıyla yansıyabilmesi için bütün tedbirleri aldıklarını söyledi.
İçişleri Bakanı Selami Altınok, millet iradesinin demokratik hukuk kuralları çerçevesinde sandığa tam manasıyla yansıyabilmesi için bütün tedbirleri aldıklarını söyledi.

İçişleri Bakanı Selami Altınok, Yozgat'ın Yerköy İlçesi'nde Emniyet Amirliği hizmet binası temel atma törenine katıldı. Daha sonra Yozgat Polis Okulu inşaatında incelemelerde bulunan Bakan Selami Altınok, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz ile birlikte Yozgat Valiliği'ni ziyaret etti.

Bakan Altınok, terör örgütü mensuplarının yakalanmasına yönelik ödül yönetmeliğine ilişkin kalan tüm prosedürü hafta sonuna kadar tamamlayacaklarını da ifade etti. Valilik ziyaretinde gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Altınok, terör olaylarının yaşandığı bölgelerde, seçim sandıklarının taşınması ve YSK'nın kararı konusunda açıklamalarda bulundu.

Kavram kargaşasının giderilmesi gerektiğini ve sandıkların taşınmasının söz konusu olmadığın ifade eden Bakan Altınok, "Bizim güvenlik birimlerimizin, valilerimizin, kaymakamlarımızın talepleri sandık alanlarının belirlendiği zaman sandık alanlarının dört-beş yerde aynı mahalde olmasından ziyade, birkaç yerde olması için bir talepleri söz konusuydu. Bunu YSK 6'ya 4 oy çokluğuyla reddetti. Türkiye Cumhuriyeti devleti güçlü bir devlettir. Her türlü ihtimale karşı tedbirini alternatiflerini de gözeterek alan bir kurumsal yapısı olan 4 bin yıllık bir geleneği olan bir devlettir. Biz her halükarda 'tedbirlerimizi nasıl almamız gerekiyor' diye alternatifli olarak çalışmalarımızı yapmıştık, yeni duruma göre tedbirimizi alacağız. 1 Kasım'da millet irademizin demokratik hukuk kuralları çerçevesinde sandığa tam manasıyla yansıyabilmesi için bütün tedbirleri aldık. Bundan sonra da almaya devam edeceğiz. İnşallah huzur, güven içerisinde milletimizin arzuladığı şekilde sonuçlar alınır ve milletimize memleketimize hayırlı sonuçlar doğurur diye temenni ediyorum." diye konuştu.

ÖDÜL YÖNETMELİĞİ YÜRÜRLÜĞE GİRECEK

Terör örgütü mensupla

Bu haberler de ilginizi çekebilir