Sinirlioğlu'ndan flaş operasyon açıklaması

Okuma Süresi 1 dkYayınlanma Pazartesi, Kasım 16 2015
Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, Viyana zirvesiyle ilgili açıklama yaptı. Sinirlioğlu, Türkiye'nin tek başına kara operasyonu yapmasının gündemde olmadığını söyledi.
Sinirlioğlu'ndan flaş operasyon açıklaması
Bakan Sinirlioğlu şu açıklamaları yaptı:

Türkiye’nin kara kuvvetleriyle Suriye’ye girmesi öngörülmüyor, buna şu aşamada gerek yok. IŞİD'e karşı güvenlik tedbirleri var operasyon olabilir, şu aşamada bilgi veremem. Fransa sonrası tüm müttefik ülkelerle istihbarat paylaşımı yapıyoruz.

G20'de Suriye'ye kara harekatı gündeme gelmedi, mücadeleyi siyasi, askeri ve ideolojik düzlemlerde yürütmek gerekir.

Esad 6 aylık geçiş döneminde üzerinde mutabık kalınan bir tarihte ayrılacak ve bir daha aday olmayacak. Suriye'de siyasi çözüm için uluslararası mutabakatın ortaya çıkması doğru yönde atılmış bir adım.

Reuters

Bu haberler de ilginizi çekebilir