Sobaya atılan odunlar patladı: 7 yaralı

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Salı, Şubat 2 2016
Malatya'da odun içine yerleştirilen patlayıcıların sobada patlaması sonucu 7 kişi yaralandı.
Malatya'da odun içine yerleştirilen patlayıcıların sobada patlaması sonucu 7 kişi yaralandı.

Malatya'nın Yeşilyurt İlçesi'ne bağlı Suluköy Mahallesi'nde Mehmet Özdağ ve ailesinin yaşadığı evde büyük bir patlama oldu. Patlamada baba Mehmet Özdağ ile birlikte eşi Zahide, çocukları Serap, Seher, Servet, Samet ve Melek Özdağ yaralandı. Komşuların durumu sağlık ekiplerine bildirmesi üzerine olay yerine gelen ambulanslarla yaralılar Malatya Devlet Hastanesi ve Turgut Özal Tıp Merkezi'ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan yaralılardan Mehmet Özdağ'ın durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Patlamanın sobaya odun atılmasından çok kısa bir bir süre sonra meydana geldiği iddia edildi. Patlama sonrası soba demir yığınına dönerken odanın kapısı da patlamanın şiddetiyle yerinde söküldü. Patlamayla birlikte şarapnel parçaları odanın her yerine zarar verirken camlar da kırıldı. Patlamadan önce odada hamur açıldığı ve yemek hazırlığı olduğu öğrenilirken odanın hali patlamanın şiddetini gözler önüne serdi.

Olayla ilgili ifade veren Zahide Özdağ'ın, odunlarının genelde dut ağacından olduğunu ancak olay günü sobaya kayısı ağacı attıklarını söylemesi üzerine eve gelen Özdağ'ın kardeşi Sadık Öncal odunlukta yaptığı incelemede 3 adet değişik odun buldu. Odunlardan birini kestiğinde ise içerisinde bomba düzeneği gören Öncal durumu hemen jandarma ekiplerine bildirdi.

Jandarma ekipleri, odunluk çevresinde güvenlik önlemleri aldıktan sonra 2 adet odunun içerisindeki bomba düzeneğini kontrollü bir şekilde infilak ettirdi. Bu arada olaydan 15 gün önce de Öncal ailesinin odunluğunda bulunan bir matkap içerisinde de aynı şekilde bomba düzeneği tespit edildi. Bomba uzmanları tarafından etkisiz hale getirilen odun içerisine saklanmış bomba düzenekleri incelenmek üzere alınırken, evdeki sobada yaşanan patlamanın da bomba düzeneği nedeniyle olduğu kesinleşti.

Suluköy Mahallesi Muhtarı Bayram Çay, olayda biri ağır olmak üzere 7 kişinin yaralandığını belirterek Mehmet Özdağ'ın gözünden giren şarapnel parçasının

Bu haberler de ilginizi çekebilir