Süleyman Soylu AKP içinde sert kayaya çarptı!
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Mayıs 31 2021
Süleyman Soylu'nun kendi döneminde Sedat Peker'e her yıl düzenli bir şekilde verilen koruma kararı ile ilgili Deniz Zeyrek, "Soylu'nun AKP içinde sert kayaya çarptığını" belirtti.
Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek, geçmişte Sedat Peker’e verilen koruma kararı hakkında Anadolu Ajansı’nın (AA) servis ettiği haberi hakkında bir yazı kaleme aldı. Zeyrek, “Soylu, parti içinde sert kayaya çarptı” başlıklı köşe yazısında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Peker’e karşı durmak isterken AKP içerisinde önemli isimleri karşısına aldığını söyledi.
Zeyrek, bu görüşünü şöyle anlattı:
Soylu, önce Peker'e koruma verilmesi kararının 2015'te alındığına dikkat çekmişti. Ardından da kararın arkasında kurgu bir DHKP-C tehdidi olduğunu açıklamıştı. Soylu kamuoyuyla şu bilgileri paylaşmıştı:
(… kendisine koruma veriyorlar. Esas iş bundan sonra. İstanbul Emniyet Müdürü sanıyorum Selami Altınok. Şimdi şu adamı (elindeki resmi gösteriyor) Nurettin Demir, milletimizin bunları bilmesi lazım. Biz nelerle uğraşıyoruz. Demir Kadıköy eski İlçe Emniyet Müdürü, 94-98 arası irtibatta bulunduğu en önemli adam Sedat Peker. Kardeşi Nurten Demir DHKP-C'den öldürüldü, kardeşi Nuran Demir eylemlerde. Sanal bir tehditle, kurgu bir tehditle (…) 2015'te Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Nurettin Demir kardeşinden kalan mirasla bir kurgu üretir. Derler ki, şu şu sebeplerden dolayı DHKP-C'nin tehdidi var. Sonra bu kişi ne olmuş?”
Soylu'nun bu açıklamasından üç gün sonra sonra Anadolu Ajansı bir haber geçti. 27 Mayıs 2021 günü yayınlanan haberde şu ifade vardı:
"Suç örgütü elebaşı Sedat Peker'e ‘DHKP-C tehdidi' bahanesiyle verilen koruma kararı' ile ilgili belgeler de servis edildi
Haberde, Peker'e verilen İstanbul Valiliği antedini taşıyan bir koruma kararı yer alıyordu. Kararın yayınlandığı gün İçişleri Bakanı Efkan Ala, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Emniyet Müdürü de Selami Altınok'tu ve o haberle Erdoğan'ın yakını üç isim de suçlanmıştı .
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Mehmet Akif Ersoy 3 ay önce tövbe için Umre’ye gitmiş2.Türkiye'de uygulanan ÖTV Japon otomobil devini zorladı3.Karabük’te 80 yaşındaki kadın donarak hayatını kaybetti4.Türkiye Gazze'ye neden yardım etmiyor? Erdoğan: Netenyahu izin vermiyor!5.Cezaevindeki Tayfun Kahraman hastaneye kaldırıldı
6.Mahkemenin gerekçeli kararı: Saraçhane'de Gazeteciler ve protestocular anayasal haklarını kullandı7.Murat Ongun'un X hesabına ulusal güvenlik gerekçesiyle erişim kısıtlaması8.Bayrampaya Belediyesi soruşturması: Baklavacı ve otel müdürüne tutuklama!9.İstanbul’daki IŞİD operasyonunda 72 şüpheliye tutuklama talebi10.Trump açıkladı: Maduro yakalandı...

NUMAN YILMAZ YİĞİT

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Mehmet Akif Ersoy 3 ay önce tövbe için Umre’ye git...

Türkiye'de uygulanan ÖTV Japon otomobil devini zor...

Karabük’te 80 yaşındaki kadın donarak hayatını kay...

Türkiye Gazze'ye neden yardım etmiyor? Erdoğan: Ne...

Cezaevindeki Tayfun Kahraman hastaneye kaldırıldı


