Sultanahmet'teki patlama dünya basınında

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Salı, Ocak 12 2016
İstanbul'da Sultanahmet Meydanı'nda meydana gelen bombalı saldırı dünya basınında geniş olarak yer aldı.
İstanbul'da Sultanahmet Meydanı'nda meydana gelen bombalı saldırı dünya basınında geniş olarak yer aldı.

İngiliz yayın kuruluşu BBC son dakika gelişmesi olarak aktardığı haberde, turistik yerlerden biri olan Sultanahmet Meydanı'nda hayatını kaybedenler arasında birçok yabancı uyruklu vatandaşın olduğu belirtildi. Söz konusu turistlerden çoğunun Alman vatandaşı olabileceği ancak resmi yetkililerden henüz bir açıklama gelmediği ifade edildi. Ayrıca haberde, meydana gelen saldırının bir intihar bombacısı tarafından gerçekleştirilmiş olma olasılığının yüksek olduğu aktarıldı.

TELEGRAPH: İSTANBUL'DA PATLAMA, 10 ÖLÜ 15 YARALI

İngiliz Daily Telegraph gazetesi de son dakika gelişmesi olarak yansıttığı haberde, tarihi Sultanahmet Meydanı'ndaki saldırının ismi açıklanmayan kadın bir intihar bombacısının düzenlediğini aktardı. Hayatını kaybedenlerin çoğunun turist olduğuna dikkat çekilen haberde, turistlerin Almanya, Norveç ve Fransa vatandaşı olduğu bildirildi. Yaralılar arasında ise Alman vatandaşların yanısıra, Perulu ve Güney Koreliler olduğu ifade edildi.

GUARDIAN: İSTANBUL'UN MERKEZİNDE PATLAMA, 10 ÖLÜ

İngiliz Guardian gazetesi de "İstanbul'un merkezinde patlama 10 kişinin canını aldı" başlığıyla haberi aktardı. Gazete, hükümetten gelen açıklamaya göre patlamada 10 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti. Ayrıca haberde, her bombalı saldırının ardından gelen yayın yasağının artık ciddiye alınmadığına da dikkat çekildi.

INDEPENDENT: SULTANAHMET'TEKİ PATLAMADA EN AZ 10 KİŞİ ÖLDÜ

Independent gazetesi, patlamaya sonucu en az 10 kişinin öldüğünü aktardı. Görgü tanıklarının ifadelerine yer verilen haberde, polis memurlarının ikinci bir patlama ihtimaline karşı bölgede geniş güvenlik önlemleri aldığı belirtildi. Haberde, "Yetkililer patlama nedenini araştırıyor ancak devlet televizyonu TRT'nin aktardığına göre patlamayı büyük ihtimalle bir intihar bombacısının düzenlediği söyleniyor." denildi.

FT: İSTANBUL'UN TURİSTİK SEMTİNDE PATLAMA, 10 ÖLÜ

Bu haberler de ilginizi çekebilir