Kilis'e roket mermisi düştü: 2 ölü
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Mart 8 2016
Suriye'de IŞİD denetimindeki bölgeden ateşlenen 8 Katyuşa roketatar mermisi, Kilis'te kent merkezindeki 4 mahalleye düştü. Kentte korku ve paniğe yol açan olayda Sıdıka Mavzer (54) isimli kadın ile 4 yaşındaki Mert Özkan öldü, 2 kişi ise yaralandı.

Suriye tarafından ateşlenen 5 roket mermisi, sınırı aşarak Kilis'e düştü. Roketlerden 2'si boş araziye düşerken, biri ise mahalleye düştü, yaralananlar oldu.
Olay, öğleden sonra saat 14.00 sıralarında meydana geldi. Suriye'den IŞİD denetimindeki Bab bölgesinden ateşlendiği tahmin edilen 8 Katyuşa roketatar füzesinden 2'si Ekrem Çetin Mahallesi'ndeki Vali Konağı yakınına, 3'ü Kazım Karabekir Mahallesi'ne, 1'i Turgut Özal Mahallesi'ne ve 2'si Tibilevler Mahallesi'ne düştü. Kilis Devlet Hastanesi yakınındaki Dede Korkut Caddesi üzerine roket düştüğü sırada dışarıda bulunan Sıdıka Mavzer isimli kadın ile 4 yaşındaki Mert Özlem ile kimliği öğrenilemeyen 2 kişi yaralandı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis, kurtarma, sağlık, AFAD ve itfaiye ekibi sevk edildi. Yaralılar, sağlık görevlileri tarafından ambulanslara taşınarak hastanelere götürüldü. Acil servislerde tedaviye alınan yaralılardan Sıdıka Mavzer ve Mert Özkan isimli çocuk yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Güvenlik güçleri, Anadolu Lisesi ile Hasan Sünnüoğlu İlk ve Ortaokulu'ndaki öğretmen ve öğrenciler okullardan tahliye edilerek bölgeden uzaklaştırılırken, vatandaşların roket düşen bölgeleri terk etmeleri yönünde de uyarılarda bulundu. Olay yerindeki ilk incelemede Katyuşa roket mermileri olduğu belirlenen mermilerin düştüğü bölgelerde delil toplandı.
VALİLİK: 1 ÖLÜ
Kilis Valiliği tarafından yaşanan olayla ilgili yapılan yazılı açıklamada, bazı binalarda hafif hasar meydana gel
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, Saran’ın değil, Fenerbahçe’nin gücüdür”2.'Ukrayna'daki savaş 90 gün içinde sona erebilir!'3.Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeyecek!4.Lütfi Arıboğan ve İlhan Helvacı adli kontrolle serbest bırakıldı5.MHP'li Yıldız'ın kapsam dışı kalanlar 'sabretsinler' çıkışı siyasiler için de bir anlam taşıyor mu?
6.Can Holding soruşturmasında yeni gelişme!7.OYAK'ta neler oluyor? Üyeler deprem yardımları tutarsız olunca hesap sordu!8.Barış Terkoğlu adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı9.Zelenskiy: ABD ile anlaştığımız konular var!10.Kıyamet için gemi inşa ettiren sahte peygambere büyük öfke: Gemiyi ateşe verdiler

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER

AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, ...

'Ukrayna'daki savaş 90 gün içinde sona erebilir!'

Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeye...

Lütfi Arıboğan ve İlhan Helvacı adli kontrolle ser...

MHP'li Yıldız'ın kapsam dışı kalanlar 'sabretsinle...


