Tahir elçi cinayetinde yeni şüpheler

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Pazartesi, Aralık 14 2015
Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürüldüğü sokağın başında 2 polisi şehit eden PKK'lı Mahsum Gürkan'ın 1 yıldır teknik ve fizikî takipte olduğu, o gün de adım adım izlendiği ortaya çıktı.
Tahir elçi cinayetinde yeni şüpheler
Araçtakileri gözaltına almaya karar veren emniyet, ‘taksiyi durdurun' talimatı verdi. Örgüt mensuplarını takip eden istihbarat şube, bölgedeki polislere aracın içinde bulunan PKK'lıların silahlı olduğunu bildirmedi. Şehit olan 2 polis, kameralara yansıdığı gibi basit bir olaya müdahale ettiklerini zannediyordu.

Bir başka iddia ise Elçi'nin vuruluş anının emniyet foto film şubesinin kameraları tarafından kaydedildiği, ancak 13 saniyelik kısmın soruşturma dosyalarında yer almadığı. Alınan bilgilere göre polisler bu boşluğu “Düştüm, çekemedim” diye açıklıyor.

Tarihi Dört Ayaklı Minare'yi korumaya çalışırken katledilen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin ölümünün üzerinden tam 3 hafta geçti. Ancak olaya ilişkin soru işaretleri hâlâ giderilemedi. Çatışmalar sebebiyle olay yeri incelemesi zamanında ve yeterli ölçüde yapılamazken, cinayetle ilgili yeni bir skandal ortaya çıktı. Elçi'nin basın açıklaması ve sonrasında yaşanan gelişmelerin emniyet foto film şubesinin kameraları tarafından kaydedildiği, ancak Elçi'nin vurulma anına ilişkin 13 saniyelik kısmın soruşturma dosyalarında yer almadığı iddia edildi. Alınan bilgilere göre müfettişler, Elçi'nin katledildiği güne ilişkin foto film şube müdürlüğüne ait kamera görüntülerini talep etti.

Ancak soruşturma dosyasına giren görüntüler incelendiğinde görüntülerin kesik olduğu anlaşıldı. Polis kamerasında 10.56:06 ile 10.56:19 arasındaki 13 saniyelik görüntünün olmadığı belirlendi. Bu 13 saniyelik görüntünün Tahir Elçi'nin vurulduğu ana ait olduğu iddia ediliyor. Görüntüleri çeken polislerin, konu kendilerine sorulunca, “O sırada yere düştüğüm için çekemedim.” cevabı verdiği öğrenildi. Ancak olaydan sonra görüntülerin silinmiş olabileceği üzerinde duruluyor. Elçi'nin bulunduğu sokağa giren teröristlere onlarca kez ateş eden polislerin bağlı olduğu güvenlik şube ile foto film şubesinin aynı emniyet yetkilisine bağlı olması kuşkuların artmasına neden oluyor. Olay anına ilişkin ilgili diğer sk

Bu haberler de ilginizi çekebilir