Tam 4,5 milyon TL'sini kaptırdı!
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Perşembe, Ekim 15 2015
Telefon dolandırıcılarının kurbanı olan akademisyenler arasına ünlü ceza hukukçusu Prof. Dr. Erdener Yurtcan da katıldı. Yurtcan, hesabındaki 4.5 milyon lirayı dolandırıcının verdiği hesaplara aktardı.

Milliyet gazetesinin haberine göre, Türkiye’nin önde gelen ceza hukuku uzmanlarından Prof. Dr. Erdener Yurtcan’ı arayan bir dolandırıcı kendisini Anadolu Adliyesi Başsavcısı Fehmi Tosun olarak tanıttı. Yurtcan’a “Terör örgütü hesabınızı ele geçirmeye çalışıyor, paranızı orada tutmayın, bize aktarın, biz de Merkez Bankası’na yatıracağız” dedi. Dolandırıcıya inanan Yurtcan, birkaç sefer de toplam 4.5 milyon lirasını dolandırıcının verdiği hesaplara yatırdı. Yurtcan’ın damadı durumdan şüphelenince gerçek ortaya çıktı.
Fakat Başsavcı Tosun ile konuştuğuna emin olan Yurtcan dolandırıldığına inanmak istemedi. Bunun üzerine Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü polisleri Başsavcı Fehmi Tosun ile iletişime geçti.
Tosun’un devreye girmesiyle Yurtcan dolandırıldığına ikna oldu. Dün akşam polise ifade veren Yurtcan başından geçenleri polise anlattı. Polis dolandırıcıları tespit etmek için çalışma başlattı. Hukuk alanında bir çok eseri olan Yurtcan’ın “Cumhuriyet Savcısının ve Ceza Yargıcının Başvuru Kitabı” adlı 557 sayfalık bir çalışması da var.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.ABD, Türkiye'deki 'büyük depremi' biliyor mu? Uzmana göre açıklama tesadüf değil!2.Özel nihayet askeri öğrenciler ve KHK'lıları hatırladı!3.Almanya'da sokak ortasında Hüseyin Baybaşin'in yeğenine kurşun yağmuru4.Saran baskılara dayanamadı: Fenerbahçe 'Olağanüstü Seçimli Genel Kurul'a gidiyor5.İşkencecilere AYM'den kötü haber: 'İşkence suçlarında ceza ertelenemez'
6.Avrupa endişeli: Oreşnik seyir füzeleri Belarus'ta aktive edildi!7.Ersoy'un etkin pişmanlık oyunu tutmadı: 'Soruşturmaya katkı sağlamadı'8.Zelensky görevden ayrılma işareti verdi9.Türkiye'nin adaletsizlik rekoru: AİHM'nin 2.420 kişi için verdiği ihlal kararı ne anlama geliyor?10.2026'nın ilk günü Yeni Zelanda'da başladı!

ERTUĞRUL İNCEKUL

SAFVET SENİH

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER

ABD, Türkiye'deki 'büyük depremi' biliyor mu? Uzma...

Özel nihayet askeri öğrenciler ve KHK'lıları hatır...

Almanya'da sokak ortasında Hüseyin Baybaşin'in yeğ...

Saran baskılara dayanamadı: Fenerbahçe 'Olağanüstü...

İşkencecilere AYM'den kötü haber: 'İşkence suçları...


