TBB Başkanı: Erdoğan’ın açıklaması sırasında 1 milyar dolar satıldı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Salı, Aralık 21 2021
Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Alpaslan Çakar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı TL mevduata ‘kur farkı’ sistemiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Çakar, “Erdoğan’ın açıklaması sırasında 1 milyar dolar satıldı. Yarın bunun çok daha artacağı kanaatindeyim.” iddiasında bulundu.
Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar, Habertürk’te katıldığı bir programda Erdoğan’ın açıklama yaptığı sırada 1 milyar doların satıldığını söyledi. Çakar, şöyle konuştu:
Kurun bu kadar yükselmesinin çok bir ekonomik temeli yoktu. Her şey biraz zamanın ruhu içinde değerlendirmek lazım. Erdoğan’ın açıklaması sırasında 1 milyar dolar satıldı. Yarın bunun çok daha artacağı kanaatindeyim. Enflasyonun yüzde 21 seviyesine geldiği ortamda hane halkı ve firmalar kendi pozisyonlarını korumak kaydıyla TL tasarruflarını farklı enstrümanlarda değerlendirmek istediler.
Özellikle firmaların döviz alımlarının temeline bakıldığında döviz yükümlülükleri kapsamında döviz alırlar. Hane halkının döviz talebinin temel nedeni enflasyon karşısında parasının değerini koruma kaygısıydı.
Türkiye’de 5.4 trilyon TL mevduatımız var. Bu mevduatın yüzde 64’ü yabancı parada yüzde 34’ü TL’de. 2007-2008’lerde TL lehine yüzde 70’lere kadar çıkmıştı. 2000’lerde yabancı para lehine yüzde 60’larda görürsünüz.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.5 yılda 0'dan 35'e: Bir öğretmenin patronluğa uzanan başarı hikayesi Tututanlar'da2.Bir garip 'misilleme' iddiası: Libya'ya giden THY uçağı iniş yapmadan geri döndü3.Tayyar muhalefete soyundu: İktidara ağır eleştirileri peş peşe sıraladı4.Saray'dan Özel'in İHA iddiasına cevap!5.3 gün önce afla tahliye olmuştu... Eşini boğarak öldürdü!
6.Putin: Rusya artık Ukrayna ordusunun geri çekilmesiyle ilgilenmiyor!7.CHP lideri Özel: ‘Roboski, Türkiye’nin yakın tarihinde bir utanç olarak duruyor'8.Trump, Zelensky'i ağırlamadan önce Putin ile görüştü!9.Ünlülere uyuşturucu soruşturmasında flaş gelişme: Veyis Ateş de gözaltına alındı10.Okuyorum peki anlıyor muyum?

KADİR GÜRCAN

ABDULLAH AYMAZ

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK
ÇOK OKUNAN HABERLER

5 yılda 0'dan 35'e: Bir öğretmenin patronluğa uzan...

Bir garip 'misilleme' iddiası: Libya'ya giden THY ...

Tayyar muhalefete soyundu: İktidara ağır eleştiril...

Saray'dan Özel'in İHA iddiasına cevap!

3 gün önce afla tahliye olmuştu... Eşini boğarak ö...


