Trump 24 Nisan mesajında "soykırım" demedi
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cuma, Nisan 25 2025
ABD Başkanı Trump 1915 olaylarını anma konuşmasında "soykırım" kelimesinden kaçınarak "büyük felaket" dedi.
ABD Başkanı Donald Trump 24 Nisan 1915 olaylarını anma açıklamasında "soykırım" demekten kaçınarak "büyük felaket" anlamına gelen Meds Yeghern ifadesini kullandı.
DW Türkçe'nin haberine göre mesajında, "Bugün Meds Yeghern'i anıyor ve 20. yüzyılın en korkunç felaketlerinden birinde acı çeken o muhteşem ruhları onurlandırıyoruz. 1915'in başında 1,5 milyon Ermeni sürgün edildi ve ölüme yürütüldü" diyen Trump böylece selefi Joe Biden'ın tutumundan geri adım atmış oldu.
Biden göreve geldiği 2021 yılı ve sonrasındaki 24 Nisan anmalarında 1915 olaylarını "soykırım" olarak nitelemiş, bunu yapan ilk ABD Başkanı olmuştu. O dönem Amerikan basını, Biden'ın bu kararını 24 Nisan'dan önce telefonda görüştüğü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bizzat söylediğini yazdı.
Bir önceki ABD Başkanı Barack Obama ise Trump gibi "büyük felaket" terimini tercih ediyordu.
Ermeni aktivistler Trump'ın kullandığı dile tepki gösterdi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Enkaza ulaşıldı, kurtulan yok: Libya Genelkurmay Başkanı'nı taşıyan uçak Haymana civarında düştü!2.Suriye’de Hakan Fidan’a Soğuk Duş3.BM koruması altındaki eğitimci Güngör'ün Türkiye'ye iade tehlikesi sürüyor!4.Ne mesaj taşıyor? Karadeniz'de Türk gemisine kamikaze dron saldırısı yapıldı!5.MEB yine yapacağını yaptı: Yıllardır sürüyordu kaldırdı!
6.Karadağ kısa süre önce yaşanan krizden sonra vize kararını verdi!7.Daltonlar çetesine bir soruşturma daha: Mahkeme salonunda jandarmaya saldırmışlardı!8.Uyuşturucu Soruşturması: Emrullah Erdinç serbet9.Otobüs umre için Arabistan'da bulunan Türk kafilesinin içine daldı: Ölü ve yaralılar var!10.İşte 2026'nın asgari ücret rakamı!

CUMA KARAMAN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER







