TSK: Toplantı yapan IŞİD yöneticilerini jetlerle vurduk, 18'i öldü
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cuma, Aralık 23 2016
TSK'dan yapılan açıklamada, El Bab'ta aralarında üst düzey yöneticilerinin de bulunduğu DEAŞ'lı teröristlerin toplantı halinde olduğu binanın vurulduğu ve 18 teröristin öldüğü belirtildi
TSK'dan yapılan açıklamada, Özgür Suriye Ordusu tarafından kuşatılmış bulunan El Bab'ta aralarında üst düzey yöneticilerinin de bulunduğu DEAŞ'lı teröristlerin toplantı halinde olduğu istihbaratının alınması üzerine Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları ile 22-23 Aralık 2016 gecesi hava harekatı düzenlendiği belirtildi. Açıklamada toplantı yapılan karargâh binasının imha edilerek 18 DEAŞ terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği, savaş uçaklarının emniyetle üslerine döndükleri vurgulandı.
Söz konusu harekâtı müteakip DEAŞ'lı teröristlerin emir seviyesinde büyük kayıplar verdiği, çok sayıda ölü ve yaralıları olduğu” yönündeki bilgilerin teröristler arasındaki görüşmelere de yansıdığının tespit edildiği kaydedildi.
Açıklamada "TSK tarafından Fırat Kalkanı Harekâtı bölgesinde devam eden olumsuz hava koşullarına rağmen, Özgür Suriye Ordusunun havadan ve karadan desteklenmesine devam edilmektedir" denildi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.5 yılda 0'dan 35'e: Bir öğretmenin patronluğa uzanan başarı hikayesi Tututanlar'da2.Tayyar muhalefete soyundu: İktidara ağır eleştirileri peş peşe sıraladı3.Bir garip 'misilleme' iddiası: Libya'ya giden THY uçağı iniş yapmadan geri döndü4.Putin: Rusya artık Ukrayna ordusunun geri çekilmesiyle ilgilenmiyor!5.Saray'dan Özel'in İHA iddiasına cevap!

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH
ÇOK OKUNAN HABERLER

5 yılda 0'dan 35'e: Bir öğretmenin patronluğa uzan...

Tayyar muhalefete soyundu: İktidara ağır eleştiril...

Bir garip 'misilleme' iddiası: Libya'ya giden THY ...

Putin: Rusya artık Ukrayna ordusunun geri çekilmes...

Saray'dan Özel'in İHA iddiasına cevap!


