Tuncay Özilhan’dan sürpriz satış kararı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Salı, Mayıs 7 2019
Ekonomik kriz TÜSİAD üyelerine uzandı. Koç'un TOFAŞ otomobil fabrikasında vardiya sayısını 3'ten 2'ye indirmesi ve 2 bin kişiyi işten çıkarmasının ardından TÜSİİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Tuncay Özilhan da sürpriz bir karar aldı. Özilhan, McDonald's Türkiye'yi satmak üzere harekete geçti.
SAMANYOLUHABER- Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Tuncay Özilhan, McDonald’s Türkiye’yi satıyor.
KRİZ ETKİLİ OLDU
Samanyoluhaber'in edindiği bilgiye göre Özilhan'ın krizde zarar eden bazı şirketleri elden çıkarma kararı aldı. Fast food zinciri McDonald's, Türkiye'de kriz sebebiyle zarar ediyordu.
“Anadolu Restoran İşletmeleri AŞ” ticari unvanı ile faaliyet gösteren McDonald’s Türkiye’nin satışı için bir yatırım bankası veya aracı kurumun yetkilendirilmesine karar verildi. Satış görüşmeleri Borsa İstanbul’a da beyan edildi.
ÖZİLHAN 2005’TE DEVRALMIŞTI
Tuncay Özilhan’ın yönetim kurulu başkanlığını yaptığı Anadolu Endüstri Holding, 4 Mayıs 2005’te McDonald's'ın Türkiye'deki tüm mağazalarını ve isim haklarını devralmıştı.
McDonald’s Türkiye, 6 bin civarında çalışanı ile 260 restoranda yılda 100 milyon kişiye hizmet vermektedir.
2018 yılında 710 milyon TL satış hasılatı elde eden McDonald’s Türkiye’nin son iki yıllık zararı 45 milyon TL’yi bulmuştu.
Türkiye’deki ilk McDonald’s restoranı Ali Vardar tarafından 1986 yılında İstanbul Taksim’de açılmıştı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.ABD, Türkiye'deki 'büyük depremi' biliyor mu? Uzmana göre açıklama tesadüf değil!2.Özel nihayet askeri öğrenciler ve KHK'lıları hatırladı!3.Almanya'da sokak ortasında Hüseyin Baybaşin'in yeğenine kurşun yağmuru4.Saran baskılara dayanamadı: Fenerbahçe 'Olağanüstü Seçimli Genel Kurul'a gidiyor5.İşkencecilere AYM'den kötü haber: 'İşkence suçlarında ceza ertelenemez'
6.Avrupa endişeli: Oreşnik seyir füzeleri Belarus'ta aktive edildi!7.Ersoy'un etkin pişmanlık oyunu tutmadı: 'Soruşturmaya katkı sağlamadı'8.Zelensky görevden ayrılma işareti verdi9.Türkiye'nin adaletsizlik rekoru: AİHM'nin 2.420 kişi için verdiği ihlal kararı ne anlama geliyor?10.2026'nın ilk günü Yeni Zelanda'da başladı!

ERTUĞRUL İNCEKUL

SAFVET SENİH

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER

ABD, Türkiye'deki 'büyük depremi' biliyor mu? Uzma...

Özel nihayet askeri öğrenciler ve KHK'lıları hatır...

Almanya'da sokak ortasında Hüseyin Baybaşin'in yeğ...

Saran baskılara dayanamadı: Fenerbahçe 'Olağanüstü...

İşkencecilere AYM'den kötü haber: 'İşkence suçları...


