Turizmcinin imdadına yerli turist yetişecek


Bu yılı büyük bir kayıpla kapatan, 2016'dan da beklentilerini yüksek tutamayan turizmciler gözünü yerli turiste çevirdi.

Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇUKTOB) Başkanı Murat Demir, 2015'te turizm açısından yaşanan sıkıntının 2016'ya da yansımasını beklediklerini belirtti. 2015'in beklentilerin gerisinde kaldığını vurgulayan Demir "2016 için de turizmciler çıtayı yüksek tutmuyorlar. Aynı sıkıntıların önümüzdeki yıl da yaşayacağımızı düşünüyoruz. Birde üzerine Rusya ile yaşanan diplomatik kriz turizmcileri kara kara düşündürse de panik yapmaya gerek yok." dedi.

'YERLİ TURİST İÇİN KAMPANYA ÜRETİLMELİ'

Rusya'dan gelen turistlerin yaşanan kriz sonrasında rezervasyonlarını iptal ettirse de yerli turistin bu açığı kapatacağına inandığını anlatan Demir, "Rusya'dan ciddi bir turist potansiyelimiz vardı. Bu bir gerçek. Ancak turizmciler sadece Rus turiste odaklanıp karalar bağlamamalı. Çünkü yerli turistimiz de bu açığı kapatabilir. Yerli turiste yönelik oluşturulacak kampanyalar ile bu açık kapanır ve beklenilen olumsuzluklar ortadan kalkar. Bu bağlamda yerli turiste yönelik kampanyalar oluşturulmalı." ifadelerini kullandı.

'TAŞIN ALTINA ELİMİZİ KOYALIM'

Bu bağlamda turizm acenteleri ve turizmcilere büyük görev düştüğünü de söyleyen Demir, "Ülke ekonomisine çok büyük bir katma değer sağlayan turizm sektörünü ayakta tutabilmek için taşın altına hep beraber elimizi koymamız lazım. Turizmcilerle turizm acenteleri kafa kafaya verip, 2016 yılını cazip hale getirebilmek için kampanyalar oluşturmalı. Bu bağlamda beklenilen sıkıntıların bir çoğu geride kalacak ve turizmcimiz 2015 yılında yaşadığı sıkıntıları bir daha yaşamayacaktır." şeklinde konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Turizmcinin imdadına yerli turist yetişecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER