'Türkiye ayrımcı infaz kanununda yasal adım atmalı'
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Nisan 29 2020
Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi, yayınladığı açıklama ile Covid-19 kapsamında Türkiye'ye ayrımcı ceza infaz yasasını düzeltmek için acil yasal adım atma çağrısı yaptı.
Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (PACE) "COVID-19: Türk Ceza İnfaz Kanunu'nun ayrımcı etkilerini düzeltmek için acil yasal adımlar çağrısında bulunuluyor" başlığıyla bir yazılı açıklama yayımladı. Açıklamada, PACE Türkiye İzleme Eş Raportörleri Thomas Hammarberg (İsveç, SOC) ve John Howell (İngiltere, EC / DA) ile görevli raportör Boriss Cilevics'in (Letonya, SOC) önceki ifadeleri referans verildi.
Açıklamanın girişinde üç raportörün daha önce yaptığı “Covid-19 pandemisinin aşırı kalabalık cezaevlerinde yayılmasını önlemek için 90 bin mahkumun erken veya şartlı tahliyesine izin veren Ceza İnfaz Kanunu'nun 14 Nisan'da kabul edilmesini memnuniyetle karşıladığı, ancak bazı tutuklu ve hükümlü gruplarına ilişkin ayrımcı yaklaşımının teessüfle karşıladıklarını” sözlerine dikkat çekildi.
Açıklamanın devamında ise şu ifadeler yer aldı:
"Mahkumların, alıkonulan kişilerin ve cezaevi personelinin sağlığını korumak için acilen ihtiyaç duyulan önlemlerin alınması memnuniyetle karşılanmaktadır. Bununla birlikte, Türk parlamentosunun haksız yargılamalarda 'terörizm' ile suçlanan siyasetçilere, gazetecilere, akademisyenlere ve diğer sivil toplum aktivistlerine eşit şekilde muamele etmemesini ve eşit tıbbi önleyici tedbirlerin alınmasına izin vermemesini derin bir şekilde teessüf ederiz.
Salgınla mücadelelerinde Türk halkı ve yetkilileri ile tam dayanışma içerisindeyiz. İnsani bir yaklaşım benimsemek ve siyasi nedenlerle tutuklananlara, özellikle ciddi sağlık sorunlarıyla boğuşanlara kasıtlı ve ek zarar vermemek, Türk yetkililerin itibarına olacaktır. Biz, bu nedenle, kendilerini, bu mahkumların da serbest bırakılmasını sağlamaya davet ediyoruz.
Yetkili makamlara, bir Avrupa Konseyi üye Devleti olarak, Avrupa Konseyi'nin işkence karşıtı komitesi CPT tarafından gözaltı kurumlarında Kovid-19 il
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.5 yılda 0'dan 35'e: Bir öğretmenin patronluğa uzanan başarı hikayesi Tututanlar'da2.Putin: Rusya artık Ukrayna ordusunun geri çekilmesiyle ilgilenmiyor!3.Tayyar muhalefete soyundu: İktidara ağır eleştirileri peş peşe sıraladı4.Bir garip 'misilleme' iddiası: Libya'ya giden THY uçağı iniş yapmadan geri döndü5.Saray'dan Özel'in İHA iddiasına cevap!

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH
ÇOK OKUNAN HABERLER

5 yılda 0'dan 35'e: Bir öğretmenin patronluğa uzan...

Putin: Rusya artık Ukrayna ordusunun geri çekilmes...

Tayyar muhalefete soyundu: İktidara ağır eleştiril...

Bir garip 'misilleme' iddiası: Libya'ya giden THY ...

Saray'dan Özel'in İHA iddiasına cevap!


