Türkiye'den yurt dışına çıkışta yeni dönem başladı
⏱ Okuma Süresi 1 dk•Yayınlanma Çarşamba, Ocak 1 2025
Yurt dışına çıkarken ödenen basılı harç pulu uygulamasının sona ermesiyle sınır kapılarında dijital ödeme dönemi başladı. Dijital ortamda yapılan ödemeler sayesinde makbuz gösterilmesi gerekmiyor.
Gelir İdaresi Başkanlığınca (GİB) yayımlanan tebliğle yurt dışına çıkış harcı, 1 Ocak itibarıyla dijital olarak ödenmeye başlandı.
Edirne'deki Kapıkule Sınır Kapısı'nda da basılı harç pulu uygulaması sona erdi.
YAZILI UYARILAR ASILDI
Uygulamanın başlamasıyla basılı harç pulu alınan otomatlara da ödemelerin dijital ortamda yapıldığına dair uyarı yazıları asıldı.
Otomatlardan pul alamayan vatandaşlar, ödemelerini dijital ortamdan yaparak yurt dışına çıktı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hakime öyle dimdik sordu: “Rüşvet mi aldınız?”2.Tavşanın suyunun suyu gibi! ”Siz hiç doğuran delil gördünüz mü?”3.İşte gerçekler! Avrupa, Rusya'nın Oreşnik füzelerine ne kadar hazır!4.Eski Adalet Bakanı, başka bir ülkeden 'siyasi mülteci' statüsü aldı5.Türk milyarder, safari için gittiği Afrika'da çatışmada öldü!

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ

TÜRKMEN TERZİ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN
ÇOK OKUNAN HABERLER







