Türklerden nefret eden 'Türk' Almanya'da katliam planlıyormuş
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Mayıs 20 2020
Almanya'nın Waldkraiburg kentinde "Türklerden nefret ettiği için" Türk iş yerlerine saldırılar düzenlediğini itiraf eden zanlının DİTİB'e bağlı cami ve imamlarla Münih Konsolosluğu'na da saldırı planladığı düşünülüyor.
DW Türkçe'de yer alan habere göre Almanya'nın Waldkraiburg kentinde "Türklerden nefret ettiği için" Türklere ait iş yerlerine saldırı düzenlediğini itiraf eden zanlı ile ilgili soruşturmayı Federal Başsavcılık üstlendi.
Kendisi de Türk kökenli olan 25 yaşındaki zanlı, Bavyera eyaletindeki Waldkraiburg'da bir Türk marketine yanıcı madde atarak altı kişinin yaralanmasına ve milyonlarca euroluk hasara neden olmuştu. Zanlı ayrıca yine Türklere ait bir kuaför salonu, bir pizza dükkanı ve kebapçının camlarını kırarak saldırı düzenlemekle suçlanıyor.
8 Mayıs'ta tutuklanan Muharrem M. sorgusu sırasında Türklere ait iş yerlerine saldırı düzenlediğini itiraf etmiş, radikal İslamcı IŞİD terör örgütüne sempati duyduğunu söylemişti.
DİTİB ve Münih Başkonsolosluğu'na saldırı hazırlığı
Ancak Spiegel dergisi, Federal Başsavcılığın zanlı hakkında devlete karşı ağır şiddet eylemi hazırlığında olduğu şüphesiyle de soruşturma yürüttüğünü bildirdi. Federal Başsavcılık sözcüsü, Spiegel'in haberini doğrulayarak zanlının camilere ve imamlara yönelik patlayıcı ve bombalı saldırı planladığından şüphelenildiğini bildirdi. Sözcü, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'ne (DİTİB) bağlı Waldkraiburg yakınlarındaki bir cami ile Köln'deki Merkez Camii'nin planlanan hedefler arasında olduğunu belirtti. Muharrem D.nin sorgusu sırasında camilerin imamlarını silahla vurarak öldürmeyi, ayrıca Münih'teki T.C. Başkonsolosluğu'na da saldırı planladığını itiraf ettiği kaydedildi.
Yapılan bir kontrol sırasında tesadüfen yakalanan zanlının yanında patlatılmaya hazır 23 adet el yapımı boru tipi bomba, evinde yapılan aramalarda da bir tabanca ile bomba yapımında kullanılan malzeme ele geçirilmişti.
Türk vatandaşlığının yanı sıra Alman pasaportu da bulunan Muharrem D.'nin, sorgu
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Aile birleşimi vizesinde Türkler Almanya'da ilk sırada2.12 yaşındaki çocuk, okul müdürünü gözünü kırpmadan vurdu! İşte o kare...3.Özel'e Meriç tepkisi artıyor: '15 Temmuz militanlığına soyunmuş'4.Moskova bambalı saldırıyla sarsıldı: Rus general hayatını kaybetti5.Ünlüleri sarsan uyuşturucu skandalına Okan Buruk'un da adı karıştı! Savcılıktan açıklama geldi
6.Altın yüzde 67,5'lik artışla rekor kırdı7.Vekiller birbirine girdi, Meclis ringe döndü8.72 kilo altın nerede? CHP'li Murat Emir belgeleriyle paylaştı!9.Trump özel elçi atadı, Grönland krizinde tansiyon yükseldi!10.Uyuşturucu soruşturması: Mal varlığına el konulan iş adamının şöförü herşeyi anlattı!

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ABDULLAH AYMAZ

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK
ÇOK OKUNAN HABERLER

Aile birleşimi vizesinde Türkler Almanya'da ilk sı...

12 yaşındaki çocuk, okul müdürünü gözünü kırpmadan...

Özel'e Meriç tepkisi artıyor: '15 Temmuz militanlı...

Moskova bambalı saldırıyla sarsıldı: Rus general h...

Ünlüleri sarsan uyuşturucu skandalına Okan Buruk'u...


