Tutuklu gazeteciye şimdi de görüş yasağı zulmü....
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Nisan 18 2018
Habertürk gazetesi eski Koordinatörü tutuklu gazeteci Usluer'e 'bir ay ziyaretçi kabulünden yoksun bırakma' cezası verildi.
28 gazetecinin yargılandığı davada 8 Mart günü terör örgütü üyeliği suçlamasıyla 7 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan eski Habertürk Koordinatörü Oğuz Usluer duruşma salonunda jandarma görevlileri ile çıkan bir tartışma sonrası “bir ay ziyaretçi kabulünden yoksun bırakma” ile cezalandırıldı.
Usluer’in avukatları 20 Nisan tarihine kadar bu karara itiraz edecek. İtirazın sonuçsuz kalması halinde iki çocuk babası Usluer bir ay boyunca ailesini göremeyecek.
Disiplin cezası, İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 6 Şubat 2018 tarihinde yapılan duruşma sırasında aynı davada yargılanan eski Zaman gazetesi savunma muhabiri Emre Soncan ile Silivri Cezaevi'nde görev yapan Jandarma Üsteğmen Rahmetullah Karadağ arasında çıkan bir tartışma üzerine uygulandı. Üsteğmen’in Soncan’ın avukatıyla fiziki temasta bulunması üzerine çıkan tartışmaya itiraz eden Usluer ile Soncan hakkında duruşma günü “sevke, nakle veya bunlarla ilgili olarak çıkabilecek tedbirlere karşı çıkmak” suçlamasıyla tutanak tutuldu.

'TOPLUMU GALEYANA GETİRECEK ŞEKİLDE TARTIŞMAK'
Usluer’in yakınları, duruşma salonunda avukatlar ve bazen aile yakınları arasında temasa yönelik daha önce hiçbir müdahale ile karşılaşılmamış olduğunu söyledi.
Sevk erleri, manga komutanı ile Jandarma Üsteğmen Karadağ’ın ifadelerinden oluşan tutanakta Usluer’in “Duruşma salonundan çıkmamak için direndiği” ve “Toplumu galeyana getirecek şekilde” konuştuğu öne sürüldü.
Tutanak üzerine 12 Şubat tarihinde Silivri Kapalı Cezaevi İnfaz Kurum Müdürlüğü ve Bakırköy Başsavcılığı'na yazılarak disiplin soruşturması başlatılması isten
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.ABD, Türkiye'deki 'büyük depremi' biliyor mu? Uzmana göre açıklama tesadüf değil!2.Almanya'da sokak ortasında Hüseyin Baybaşin'in yeğenine kurşun yağmuru3.Özel nihayet askeri öğrenciler ve KHK'lıları hatırladı!4.Saran baskılara dayanamadı: Fenerbahçe 'Olağanüstü Seçimli Genel Kurul'a gidiyor5.İşkencecilere AYM'den kötü haber: 'İşkence suçlarında ceza ertelenemez'
6.Avrupa endişeli: Oreşnik seyir füzeleri Belarus'ta aktive edildi!7.Ersoy'un etkin pişmanlık oyunu tutmadı: 'Soruşturmaya katkı sağlamadı'8.Zelensky görevden ayrılma işareti verdi9.Ünlülere uyuşturucu soruşturması: Şeyma Subaşı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı10.Türkiye'nin adaletsizlik rekoru: AİHM'nin 2.420 kişi için verdiği ihlal kararı ne anlama geliyor?

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER

ABD, Türkiye'deki 'büyük depremi' biliyor mu? Uzma...

Almanya'da sokak ortasında Hüseyin Baybaşin'in yeğ...

Özel nihayet askeri öğrenciler ve KHK'lıları hatır...

Saran baskılara dayanamadı: Fenerbahçe 'Olağanüstü...

İşkencecilere AYM'den kötü haber: 'İşkence suçları...


