Twitter'dan 400 milyon hesap bilgisinin çalındığı iddiası
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Aralık 30 2022
400 milyon hesap bilgisinin çalındığı iddiasından sonra Twitter incelemeye alındı
İrlanda Veri Koruma Komisyonu (DPC) bir bilgisayar korsanının, 400 milyondan fazla hesapla ilgili özel bilgileri çaldığı iddiası üzerine inceleme başlattı.
“Ryushi” lakaplı bilgisayar korsanı, bazıları ünlülere ait bilgileri teslim etmek ve daha sonra da silmek için 200 bin dolar istiyor.
DPC, “bu güvenlik meselesiyle ilgili olarak, Twitter’ın veri koruma yasalarına uyumunu inceleyeceğini” belirtti.
Twitter ise henüz konuyla ilgili bir açıklama yapmadı.
Çalınan veriler arasında, bazıları ünlülere ve siyasetçilere ait telefon numaralarının ve elektronik posta adreslerinin de bulunduğu belirtiliyor. Veri hırsızlığının boyutları henüz teyit edilmezken, sadece küçük bir “numune” kamuoyuna açıklandı
Guardian gazetesi, bilgisayar korsanının bilgilerini açıkladıkları arasında ABD’li Kongre üyesi Alexandria Ocasio-Cortez’in de bulunduğunu yazdı. Twitter hesabı geçtiğimiz günlerde hacklenen yayıncı Piers Morgan’ın da bilgileri yayımlananlar arasında yer aldığı kaydediliyor.
Şirketten herhangi bir açıklama yapılmazken, sosyal medya platformunun sahibi Elon Musk, önde gelen siber güvenlik muhabirlerinden Brian Krebs’in Twitter’da konuyla ilgili sorduğu soruya yanıt vermedi. Ancak Krebs, verilerin büyük olasılıkla, Musk’ın Twitter’ı satın almadan önce çalındığını vurguladı.
Veri ihlalini ilk olarak siber suçlar istihbarat şirketi Hudson Rock açıkladı.
Şirket ihlalin büyüklüğünü doğrulayamadığını kabul ederken, Hudson Rock yetkilisi Alon Gal BBC’ye yaptığı açıklamada, bilgisayar korsanının iddialarını teyit edecek bazı ipuçları olduğunu belirtti.
İngiltere de araştırıyor
"Ryushi" bilgisayar programlarının veri toplamak için Twitter’a bağlanabilmesine izin veren bir sorundan faydalandığını belirtti.
Twitter bu sorunu 2022’de çözdü. Ancak kusurun daha önce 5 mi
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Mustafa Yeneroğlu, üç harbiyeli genç kadını ziyaretinde, kaybolan toplumsal vicdanı nasıl izlediğini anlattı2.Kim düşük kim gözde! Erdoğan'ın uçağında yandaş değişim profilinin detayları3.Rusya, 'Oreşnik' füzesini ateşledi: Kiev ve Lviv’de büyük hasarlar4.Trump: 'Grönland‘ı ABD almazsa Rusya veya Çin alacak’5.ABB'den Melih Gökçek hakkında suç duyurusu
6.Fransa ve İngiltere Ukrayna'ya 15 Bin Asker Gönderecek: Moskova sert tepki verdi7.BRICS ülkeleri Güney Afrika sularında gövde gösterisi yaptı8.Karadeniz’de kargo gemisine drone saldırısı: İkinci kaptan öldü, 1 denizci yaralı9.Avrupa en çok iki Türk ürününü geri gönderdi10.Trump'ın, Venezuela petrol planı hangi aşamada? işte son durum!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER

Mustafa Yeneroğlu, üç harbiyeli genç kadını ziyare...

Kim düşük kim gözde! Erdoğan'ın uçağında yandaş de...

Rusya, 'Oreşnik' füzesini ateşledi: Kiev ve Lviv’d...

Trump: 'Grönland‘ı ABD almazsa Rusya veya Çin alac...

ABB'den Melih Gökçek hakkında suç duyurusu


