Üç ayda %120'ye varan zam yapıldı, %10 indirim enflasyonu nasıl indirecek?

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Çarşamba, Ekim 10 2018
''Gübre, yem, ilaç gibi tarımsal girdilerde son üç ayda yüzde 50 ile yüzde 120'ye ulaşan zamlar dikkate alındığında yüzde 10 indirimin çiftçiye bir katkı sağlaması ve enflasyonu düşürmesi zor. ''
Ali Ekber Yıldırım / Dünya Gazetesi
Çiftçiye gübre, yem ve ilaç indirimi enflasyonu düşürür mü?

Enflasyonla Topyekün Mücadele Programı ile bir çok üründe yüzde 10 indirim uygulanacak. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıkladığı program kapsamında tarım sektöründe de bazı ürünlerde yüzde 10 indirim uygulanacak.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Enflasyonla Mücadele Programı'nın tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada Tarım Kredi Kooperatifleri'nin daha önce kimyevi gübrelerde yaptığı yüzde 15'e varan orandaki indirimin sıvı ve toz gübrelerde yüzde 10 olarak uygulanacağını söyledi.

Tarımda indirimli ürünler

Bakanlık olarak üreticiyi korumak ve tüketiciyi kollamak görevleri olduğunu belirten Pakdemirli, "Türkiye'de ekonomik kriz yok, ekonomik manüplasyon var"dedi. 

Pakdemirli'nin açıkladığı indirimler ise şöyle:

- Et ve Süt Kurumu 13 bin noktada kıymayı 29 liradan, kuşbaşı eti de 31 liradan satıyor. Bu proje devam edecek.

- Çaykur, 2017'den beri zam yapmadı. Bundan sonra da yapmayacak.

- Gübrede yüzde 15 indirim yapıldı. Bugünden başlamak üzere sıvı ve toz gübrelerde 35 çeşit üründe Gübretaş yüzde 10 indirim yapacak.

- Tarkim A.Ş. 30 çeşit bitki koruma ürününde yüzde 10 indirim yapacak.

- Karma hayvan yemlerinde Tarım Kredi ortaklarına yüzde 10 indirim uygulayacak. Yem sanayicileri Birliği de aynı yönde karar aldı.

- Tarım Kredi Şirketi Bereket Sigorta Tarım Kredi ortaklarının tüm sigortalarında yüzde 10 indirim uygulayacak.

- Top

Bu haberler de ilginizi çekebilir