Ukrayna video yayınladı: Kuzey Kore askerleri Rus ordusunda
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Ekim 22 2024
Ukrayna Stratejik İletişim ve Bilgi Güvenliği Merkezi, Ukrayna'ya karşı savaşmak üzere eğitim gören ve Rus askeri kıyafetlerini alan Kuzey Kore askerlerini gösterdiğini iddia ettiği video yayınladı.
Kuzey Kore'nin Rus birliklerini desteklemek üzere Ukrayna'ya asker gönderdiği iddialarının ve Güney Kore Dışişleri Bakanlığı'nın Rusya'ya nota vermesinin ardından Ukrayna; söz konusu askerlere ait olduğunu öne sürdüğü bir video yayınladı.
EuroNews Türkçe'nin haberine göre, Ukrayna Kültür ve Enformasyon Bakanlığı'na bağlı Stratejik İletişim ve Bilgi Güvenliği Merkezi 18 Ekim'de paylaştığı videoda Rus askeri kıyafetlerini almak için sıraya giren onlarca Kuzey Kore askerinin göründüğünü belirtti.
Videoda, Kuzey Kore askerlerinin Rus askerlerinden çanta, kıyafet ve diğer giysileri almak için sıraya girdiği iddia ediliyor.
Açıklamada, "Bu videoyu kendi kaynaklarımızdan aldık. Güvenlik endişeleri nedeniyle videoyu bize sağlayan kaynaklardan ek doğrulama sağlayamıyoruz" denildi.
Kurum, görüntülerin son günlerde bir Rus askeri tarafından çekildiğini iddia ediyor, ancak görüntülerin nasıl elde edildiğini açıklamıyor. Görüntülerin çekildiği yer de bilinmiyor.
Brüksel'de AB liderleri ile oturduğu masada konuşan Ukrayna lideri Vladimir Zelenskiy, belirsiz sayıda Kuzey Kore askerinin halihazırda 'işgal altındaki Ukrayna topraklarındaki Rus düşmanın tarafında' olduğunu söylemişti: "Yaklaşık 10 bin Kuzey Kore askerini bize karşı savaşmak için göndermeye hazırlandıklarını biliyoruz."
Kuzey Kore'nin Rusya'ya asker gönderdiği iddiası bölge ülkeleri arasında da tansiyonu artırmıştı.
Güney Kore Dışişleri Bakanlığı Rusya Büyükelçisi Georgy Zinoviev'e nota vermiş, hükümetin protestosunu resmen iletmişti. Kuzeyli askerlerin derhal Rusya'dan geri çekilmesini talep eden Bakan Yardımcısı Kim Hong-kyun, komşu ülke birliklerinin Ukrayna savaşına katılmasının ilgili Birleşmiş Milletler anlaşmalarının ihla
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Nefret operasyonu: 81 kişi gözaltına alındı2.Flash Haber... Cumhurbaşkanı başdanışmanı yolsuzluk iddiasıyla istifa etti3.Eski Adalet Bakanı, başka bir ülkeden 'siyasi mülteci' statüsü aldı4.Yandaş gazeteciden Hadise'ye 'İran' ayarı5.Boydak ailesinden Elif Boydak Bozdağ da cezaevine konuldu
6.Kasım Garipoğlu'nun şoförü itirafçı oldu: Elinde 25 kişilik ünlü listesi var7.İşte gerçekler! Avrupa, Rusya'nın Oreşnik füzelerine ne kadar hazır!8.Hakime öyle dimdik sordu: “Rüşvet mi aldınız?”9.Commerzbank’tan 3 aylık dolar tahmini10.550'den fazla can kaybı, 11 bine yakın gözaltı... İran'da durum ağırlaşıyor

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ

TÜRKMEN TERZİ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN
ÇOK OKUNAN HABERLER







