Uludere olayının yıldönümünde emniyete yürüyen gruba müdahale: 20 gözaltı


Uludere olayının yıldönümünde eylem yapan grup, Çanakkale Emniyet Müdürlüğü'ne yürüdü. Koşarak emniyete giden gruba polis müdahale etti. 1 polis yaralandı, 20 civarında kişi gözaltına alındı.

Uludere olayının yıldönümü nedeniyle bir grup, Çanakkale İskele Meydanı'nda toplanarak eylem yaptı. Basın açıklamasının ardından grup, sloganlar atarak AK Parti il binasına yürümek istedi. Grubu yürütmeyen polis ekipleri ile eylemciler arasında bir süre kargaşa yaşandı. Bu sırada gruptan bir kişi gözaltına alındı.

Daha sonra yürümekten vazgeçen grup, gözaltına alınan arkadaşının geri getirene kadar eylem yapacaklarını açıkladı. Gözaltındaki geri gelmeyince grup bu sefer emniyet binasına yürüyüşe geçti. Polis grubunun önünü kesemeyince eylemciler pankartlarla ara sokaklardan emniyet binasına koşmaya başladı. Emniyete yakın yerde bazı sivil polisler gruptan birkaç kişiyi gözaltına aldı.

Grup, geri dönerek gözaltına alınmak istenen arkadaşlarını kurtarmaya çalıştı. Bu sırada emniyet ile polis ekipleri arasında arbede yaşandı. Takviye kuvvetin gelmesi ile yürüyenler tek tek gözaltına alındı. Olayda 1 polis ayağında yaralandı, 20 kişi gözaltına alındı. CİHAN
<< Önceki Haber Uludere olayının yıldönümünde emniyete yürüyen gruba... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER