Ünlü ajanstan Türkiye analizi: Korona Erdoğan’ın elini zayıflattı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Mart 8 2021
Medya kuruluşu Bloomberg'de gazeteci yazar Bobby Ghosn, Türkiye'nin Afrika bölgesindeki bütün kazanımlarının corona virüsü sebebiyle sekteye uğradığını yazdı.
ABD merkezli medya kuruluşu Bloomberg, Türkiye’nin son yıllarda etkisi artırdığı Afrika’daki varlığı ve corona virüsü ile ilgili kapsamlı bir analiz hazırladı.
Gazeteci yazar Bobby Ghosn imzalı makalede, “Türkiye Afrika’da büyük bir etki kurdu. Covid-19 bunu tehdit ediyor” başlığı kullanılırken, son dönemde corona virüsü sebebiyle Türkiye’nin bölgeye olan yatırımları ve desteklerinin sekteye uğradığı belirtildi.
“ERDOĞAN İHTİYAÇLARINI VEREMİYOR”
Makalede, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Sahra altı ülkelere başarılı bir şekilde ulaşmasına rağmen, şu an onlara en çok ihtiyaçları olanı veremiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 30 Ocak’ta Senegal lideri Macky Sall ve Gine Bissau lideri Umaro Sissco Embalo ile görüştü fakat kapalı kapılar ardından ve sonrasında da birkaç fotoğraf çekimi haricinde çok büyük bir etkinlik olmadı. Ankara’nın artan uluslararası erişimi artık doyma noktasına geldi ki devlet liderlerinin ülkeye gelmesi şatafatlı bir şekilde karşılanmıyor bile. Fakat bu seferki toplantının gösterişsiz olmasının arkasında Erdoğan’ın ziyaretçilerine teklif edecek çok bir şeyinin kalmaması anlamına da gelebilir” yorumu yapıldı.
TÜRKİYE 30 YENİ ELÇİLİK AÇTI
Türkiye’nin Afrika kıtasında son yıllarda etkisinin arttığına dikkat çeken Ghosn, corona virüsü sebebiyle yardım ve desteklerin sekteye uğradığını söyledi. Makalede, “Kendi ekonomisi zor durumdayken Türkiye Sahra altı ülkelere ihtiyaçları olan desteği verecek şekilde değil. Bu durum Erdoğan’ın Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’la rekabete girdiği Batı Afrika’da elini zayıflattı. Covid-19’dan önce Erdoğan’ın bölgeye erişimi en büyük dış siyaset başarısıydı. 2003’ten beri Türkiye kıtada 30 yeni elçilik açtı ve Erdoğan da bizzat 28 ülkeyi ziyaret etti” denildi.
Makalede
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Milletvekili Lütfü Türkkan skandalı açıkladı!2.Kıyamet için gemi inşa ettiren sahte peygambere büyük öfke: Gemiyi ateşe verdiler3.En zenginler listesindeki Ali Sabancı'dan şaşırtan çıkış: 'Geçinemiyorum'4.AKP'li Şamil Tayyar, partisinin 'ekran' krizini anlattı: 'Artık yüzde 50+1'in kolay alınamayacağı ortaya çıktı'5.ABD donanmasını alarma geçiren olay: Yaptırımları delen gemi Türk menşeli çıktı
6.'Dış kuvvet' ve 'temas' ayrıntısı...7.Yandaş Selvi düşen Libya uçağı için sabotaj iddiasını gündeme getirdi8.Gazze'de ağır kış: Yakıt bitti hastanelerin servisleri kapanıyor!9.ESK'daki yolsuzluklar ne kadar etkili oldu? Et fiyatı rekor üstüne rekor kırıyor!10.AİHM'den dikkat çeken 'Ekrem İmamoğlu' kararı!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







