Ürdün'de Prens, Kral'a bağlılık mektubunu imzaladı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Nisan 6 2021
Eski Ürdün Veliaht Prensi Hamza bin Hüseyin'in, Kral 2. Abdullah'a bağlılığını teyit eden bir mektup imzaladığı, "Kendimi Kral'ın ellerine bıraktım. Babalarımız ve dedelerimizin ahdi üzerine kalacağım" ifadelerini kullandığı bildirildi.
Ürdün Kraliyet Divanı'ndan yapılan açıklamaya göre, Prensler Haşim bin Hüseyin, Tallal bin Muhammed, Gazi bin Muhammed ve Raşid bin Hasan, Kral 2. Abdullah'ın amcası Hasan Bin Tallal'ın evinde Prens Hamza bin Hüseyin ile bir araya geldi.
'Haşimilerin tarihleri ??boyunca, yönetimde adalet, merhamet ve şefkati gözettiğine' dikkati çeken Prens Hamza, mektupta ayrıca şu ifadelere yer verdi:
"Majesteleri Kral 2. Abdullah bin Hüseyin, taşıdığı emanetle atalarının yolundan gidiyor. Anayasa ve yasalar üzerinde yükselen, şuurlu ve uyumlu halkıyla korunan ve sağlam bir şekilde kurumsallaşmış aziz bir vatanı yönetmenin sorumluluğunu taşıyor. Böylelikle, Allah'ın inayeti ve onun (Kral 2. Abdullah) yönetimi sayesinde, Ürdünlüler tüm tehlikelerin ve zorlukların üstesinden geliyor. Son iki günde yaşanan gelişmelerin sonucunda kendimi Kral'ın ellerine bıraktım. Babalarımız ve dedelerimizin ahdi üzerine kalacağım. Atalarımızdan bize verilen emanete, onların yoluna, Kral'a ve Ürdün Haşimi Krallığının anayasasına sadık kalacağım. Her zaman Kral'ın ve Veliaht Prens'in destekçisi olacağım."
Kral'ın Prens Hamza konusuyla ilgilenmesi için amcası Hasan'ı görevlendirdiği, Prens'in de Haşimi Kraliyet ailesinin belirlediği yönteme bağlı kalacağı aktarılmıştı.
Eski Ürdün Kralı Hüseyin'in kardeşi Hasan Bin Tallal, 1999 yılında kardeşinin ölümünden üç hafta önce veliaht prenslikten alınmış ve yerine Kral 2. Abdullah tayin edilmişti.
Ne olmuştu?
ABD merkezli Washington Post gazetesi 3 Nisan'da eski Veliaht Prens Hamza bin Hüseyin ve 20 kişinin "ülkenin istikrarına tehdit olduğu gerekçesiyle" gözaltına alındığını iddia etmişti.
Ürdün Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Ahmed el-Huneyti ise Prens Hamza'nın gözaltına
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hakime öyle dimdik sordu: “Rüşvet mi aldınız?”2.Flash Haber... Cumhurbaşkanı başdanışmanı yolsuzluk iddiasıyla istifa etti3.Tavşanın suyunun suyu gibi! ”Siz hiç doğuran delil gördünüz mü?”4.İşte gerçekler! Avrupa, Rusya'nın Oreşnik füzelerine ne kadar hazır!5.Eski Adalet Bakanı, başka bir ülkeden 'siyasi mülteci' statüsü aldı

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ

TÜRKMEN TERZİ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN
ÇOK OKUNAN HABERLER







