Uyuşturucu zanlısı: Satmıyorum, çorbaya baharat olarak atıyorum
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Eylül 28 2018
Kırklareli'de 'uyuşturucu imal ve ticareti' suçundan yargılanan sanık Nurettin K. "Hint kenevirini yemekte, çorbada baharat olarak kullanırdım" savunması yaptı.
1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, hakkında ‘uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti' suçundan hakkında 10 yıl hapis cezası ve 20 bin lira adli para cezası istemiyle yargılanan sanık Nurettin K. ile avukatı katıldı.
Nurettin K, savunmasında, uyuşturucu madde kullandığını kabul etti.
"Satmak amacıyla toplamadım"
Polis ekiplerinin ele geçirdiği Hint kenevirleri satmak amacıyla toplamadığını ileri süren Nurettin K, hiçbir zaman uyuşturucu madde satmadığını iddia etti.
Kimseye satmadığı için suçsuz olduğunu ve beraatını isteyen Nurettin K, "Hint kenevirini çoğu zaman çorbaya katardım, yemekte ve çorbada baharat gibi kullanıyordum, ara sırada içerdim, eşeklik ettim" diye savunma yaptı.
Nurettin K, "Kimseye uyuşturucu satmadım, kimseye vermedim. Suçsuzum ve beraatıma karar verilmesini istiyorum. Ceza verilecek olursa kamuya yararlı bir işte çalışmaya da gönüllüyüm" dedi.
Sanık avukatının savunmasının ardından Cumhuriyet Savcısı Necati Yiğit Midilli, esas hakkındaki mütalaasını verdi.
Savcı: Hem kullandı hem sattı
Midilli, mütalaasında, ele geçirilen 21 kilo 560 gram Hint kenevirinin hem kullanıldığını hem de satışının yapıldığının değerlendirildiğini söyledi.
Midilli, Nurettin K.'nın "uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti" suçundan cezalandırılmasını talep etti.
Bir süre ara verilen duruşmada, Mahkeme Başkanı İzzet Koçer, Nurettin K.'nın 9 yıl 2 ay hapis cezasına hükmedildiğini açıkladı.
Koçer, 916 gün adli para cezasına çarptırılan Nurettin K.'nın tutuklanmasına karar verildiğini bildirdi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Mehmet Akif Ersoy 3 ay önce tövbe için Umre’ye gitmiş2.Türkiye'de uygulanan ÖTV Japon otomobil devini zorladı3.Karabük’te 80 yaşındaki kadın donarak hayatını kaybetti4.Türkiye Gazze'ye neden yardım etmiyor? Erdoğan: Netenyahu izin vermiyor!5.Cezaevindeki Tayfun Kahraman hastaneye kaldırıldı
6.Mahkemenin gerekçeli kararı: Saraçhane'de Gazeteciler ve protestocular anayasal haklarını kullandı7.Murat Ongun'un X hesabına ulusal güvenlik gerekçesiyle erişim kısıtlaması8.Bayrampaya Belediyesi soruşturması: Baklavacı ve otel müdürüne tutuklama!9.İstanbul’daki IŞİD operasyonunda 72 şüpheliye tutuklama talebi10.Trump açıkladı: Maduro yakalandı...

NUMAN YILMAZ YİĞİT

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Mehmet Akif Ersoy 3 ay önce tövbe için Umre’ye git...

Türkiye'de uygulanan ÖTV Japon otomobil devini zor...

Karabük’te 80 yaşındaki kadın donarak hayatını kay...

Türkiye Gazze'ye neden yardım etmiyor? Erdoğan: Ne...

Cezaevindeki Tayfun Kahraman hastaneye kaldırıldı


